Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens skott krossade ettårings sovrumsfönster – mamman: "Leo gallskrek och var livrädd"

Polisens rådjursjakt mitt i centrala Timrå kunde ha slutat i katastrof. Ett av skotten träffade familjen Petterssons sovrum där de låg och sov med sin ettårige son Leo.

Annons

Läs också: Polisen utreder skottet i Timrå: "Extremt beklagligt och mycket olyckligt"

Vid tretiden natten mot tisdag vaknade Louise och hennes sambo av skottlossning, och att deras ettårige son Leo gallskrek.

– Han var helt skärrad och livrädd, säger Louise Pettersson.

Lille Leo låg och sov precis under fönstret där skottet träffade.

Läs också: ST avslöjar: Polisstationen i Timrå läggs ner

Louise, som är gravid i nionde måndaden och bara har några dagar kvar till det är dags för förlossning, klev upp för att se efter vad som stod på. Då såg hon två poliser ute på Köpmangatan vid systembolaget och på backen låg ett rådjur.

– Jag såg när de sköt rådjuret med andra skottet, säger Louise Pettersson.

Läs även: Här slår tjuvarna till – se den fräcka kuppen genom taket

Det var också i samband med det som hon upptäckte att fönsterrutan på deras sovrum var trasigt. Ett skott hade krossat ytterrutan och sedan fortsatt in i fönsterkarmen där det fastnat. Vinkeln gjorde att skottet inte passerade rakt genom rutan.

– Hade de stått lite åt sidan så hade skottet gått rakt in i sovrummet och kunde ha träffat någon av oss, säger Louise Pettersson.

Pistolskottet fastnade i fönsterkarmen.

Hon får medhåll av grannen Johanna Terlemez, som bor på tredje våningen. De vaknade också av skotten som föll i natten och Johanna undrar hur polisen kan bete sig så som de gjort.

– De som är utbildade borde väl veta hur de skjuter och varför kom de inte fram och talade om varför de skjuter, säger hon.

Läs också: Väpnat rån på Coop i Timrå

För Louise, hennes sambo och lille Leo blev det en natt de aldrig glömmer. Leo var helt skärrad och livrädd vilket gjorde att det inte blev mycket sömn den natten.

– Det blev det inte och jag har aldrig sett pojken så rädd, säger Louise som ska föda sitt andra barn om bara några dagar.

Leo i sängen under fönstret som träffades av skottet.

På tisdagen ringde hon till Polisen och berättade vad som skett och efter att ha blivit kopplad runt så blev hon lovad att de skulle återkomma. Vid lunchtid på tisdagen hade fortfarande ingen från Polisen hört av sig. Vilket upprör höggravida Louise ännu mer.

– Jag tycker det är för jävligt. Det är under all kritik, säger hon med gråten i rösten.

När ST först når Polisen och vill ha ett uttalande om det som skett ber presstalesmannen om att få återkomma. Senare under tisdagen så återkom Polisen och vad de sa då kan man läsa om här: Polisen utreder skottet i Timrå: "Extremt beklagligt och mycket olyckligt"

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta ST.nu via telefon: 060-19 71 64, e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten.

Mer läsning