Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Razzia mot tjuvfiskare i Bergeforsen

/

Den här veckan har bevakningspersonal och poliser slagit till mot tjuvfiskare i Bergeforsen. Flera personer har gripits och utrustningar har tagits i beslag.

Annons
Bland de ertappade finns såväl ryckfiskare som personer som inte ens brytt sig om att köpa kort. Många fiskar också från land på zon 2 vilket inte är tillåtet så här års.
Hos polisen i Timrå har det kommit in flera utrustningar som tagits i beslag. Några av de tjuvfiskande är också väl kända från annan brottslig verksamhet. Det gäller bland annat ett par hårt belastade Sundsvallsbor som greps natten mot onsdagen, berättar Nicke Gärdin, Näpochef i Timrå.
Därför är det viktigt att vi är med en sådan gång. Dom är utan hämningar så tillsynsmännen bör inte försöka ta dom utan kalla på oss.
Den lax som dessa personer lyckats fånga har med all säkerhet sålts. Att ryckfisket tilltagit märks också när man fångar fisk i noten för aveln vid laxodlingen, där många fiskar uppvisar djupa köttsår som med all säkerhet leder till allvarliga svampinfektioner med en säker död som utgång.

Mer läsning

Annons