Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska turisterna hitta rätt i Timrå i sommar

I Timrå kommun kommer det att finnas sex platser för turisterna att få information på under sommaren. Startskottet för turistsäsongen går den 17 juni och nytt för i år är att det finns en turistinformation på bensinstationen i Torsboda.

Annons

Det blir sammanlagt sju turistinformationsplatser men en ligger i grannkommunen Sundsvall. Där är det på Visitor Centre som turisterna kan söka information om Timrå.

Läs också: Här kommer det nya turistcentret att ligga

Det innebär att det under sommaren kommer att finnas fem informationsplatser för turisterna som kommer till Timrå. Den sydligaste ligger på OK/Q8- macken som finns på Vitögatan i närheten av Timrå centrum. I centrum finns det däremot ingen turistinformation och det förklarar Linda Leiderud, näringslivsutvecklare vid Timrå kommun, med att man inte har några bra lokaler för verksamheten.

– Sedan så blir bensinstationen också ett naturligt ställe där många frågar efter information och så ligger den i närheten av centrum, säger hon.

Linda Leiderud hoppas på ett stort turistcentra vid Y:et.

Längre norrut på E4 i Torsboda ligger det också en bensinsation och där kommer det också att finnas en turistinformation.

– De fick i klart med precis nyligen så det är jättebra och vi tror på att ha en stor spridning i kommunen, säger Linda Leiderud.

Mitt emellan bensinstationerna ligger det riksbekanta Y:et och där kommer två sommarlovsentreprenörer att driva eget under sommaren. De kommer att starta den 21 juni. Men Linda har drömmar om något större vid jättebokstaven i deltat.

– Drömmen vore ju att ha en riktigt stor turistinformation där, säger hon.

Sedan ett par år finns det också en turistinformation på golfbanan i Timrå. Den kommer att finnas i år också och är öppen mellan maj och oktober.

Läs mer: Golfklubb ska ge turistinformation

I Ljustorp finns det också en turistinformation och den håller precis som den vid OK/Q8 öppet året runt. Den femte och sista turistinformationsplatsen ligger ute på Åstön i Skeppshamn. Där är det inte riktigt klart hur man kommer att ordna med öppethållandet och vart det kommer att vara.

– Vi försöker förhandla med Lars Berntzen om kaféet. Han kommer inte att driva det men vi försöker hitta någon som kan driva Skeppshamns Kafé, säger Linda Leiderud.

Skeppshamns kafé kommer att hålla stängt under sommaren om inte kommunen hittar någon som vill driva det.

Alternativet är annars att sommarlovsjobbare kan hålla ställningarna ute i Skeppshamn med hjälp av ansvariga för fiskarmuseet. Då skulle turistinformationen kunna hålla till i den servicebyggnad som finns där.

– Då skulle det vara sommarjobbare som bor där ute vi riktar oss till, förklarar Linda.

Den 17 juni kommer alla turistvärdar att träffas för att åka runt till samtliga informationsplatser. På så sätt får de lära sig om platserna och får också ett ansikte på de som de på många sätt kommer att samarbeta med under sommaren.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning