Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saga visar konst i Stockholm

/

– Målandet har gått så bra så nu vill jag göra en ordentlig satsning.
Det säger Saga Dorani i Sörberge som marknadsför sina barntavlor vid Älvsjömässan i Stockholm i helgen.

Annons

32-åriga Saga Dorani är en mångsysslare med stor energi. Till yrket är hon universitetsadjunkt vid Mittuniversitet i Sundsvall. Där handlar det om beteendevetenskap och pedagogik.

På fritiden åker hon motorcykel och målar. Hon har utvecklat ett målande där hennes specialitet blivit barntavlor.

– Jag vill skapa och vara kreativ och nu har jag hittat ett område där allt har fallit på plats, säger Saga Dorani.

Sedan en tid bor Saga i ett hus vid älvstranden på Södra Lundevallen i Sörberge. Där har hon inrett sin ateljé och registrerat sin firma.

Om vi backar bandet så växte Saga upp i Sundsvall. Dans och teater ingick som viktiga bitar under ungdomsåren.

Saga gick det dansestetiska programmet vid Timrå gymnasium. Av många ansedda som det bästa estetprogrammet i mellersta Norrland.

Sagas scenframträdanden gjorde intryck och hon fick en bärande roll som prinsessan när Kvartersteatern i Sundsvall satte upp "Alladin" som familjemusikal 2006. Saga pluggade till beteendevetare och nu är hon således universitetsadjunkt.

På senare år har målandet tagit större fart. Hon provar olika tekniker och underlag och från vuxenmålande har barntavlor nu blivit huvudsysslan.

– För några år sedan fick jag en fråga om att måla en tavla i present till ett barn. Jag fick snabbt flera beställningar och sedan har det bara rullat på. Sedan i somras säljer jag barntavlor och övrig konst via min hemsida och på andra sätt, förklarar Saga.

Saga gör personliga barnbilder i akvarell, ofta med djur i motivet. 10 kronor per såld barntavla som säljs går till Unicef. Ett av Sagas motiv är en skyddsängel där behållningen går till barncancerfonden.

Den här helgen deltar Saga Dorani i mässan "Underbara Barn" i Älvsjös mässhallar söder om Stockholm. Där har Saga en monter för att marknadsföra sin konst.

– Det ska bli roligt att träffa folk på det sättet. Jag är ödmjuk och nyfiken och sedan får vi se vad som händer, säger Saga Dorani.

Mer läsning

Annons