Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slagverksläger i Tynderö lockade barn och ungdomar: "Alla är vi trummisar"

/
  • Under två dagar fick barn och ungdomar i årskurs 1–9 öva på sina färdigheter.
  • Inom kort väntar två konserter som avslutning på året som gått.
  • Urban Lindholm är musiklärare på Kulturskolan och har varit med och drivit slagverkslägret i sex år.

Med buller och bång arrangerade Timrå kulturskola ett slagverksläger för sjätte året i rad. 13 barn och ungdomar fick under två intensiva dagar öva på taktkänslan.

Annons

Läs mer: Nya chefen vill förändra Timrå kulturskola: "Vill ha fler konstnärliga uttryck"

Vanligtvis övar de tillsammans i Arenaskolans lokaler, men under slagverkslägret byter Slagverksensemblen miljö och checkar in på Bygdegården i Tynderö.

– Vi blir tight som grupp när vi samlas så här över en helg. Slagverk handlar mycket om samarbete, säger musikläraren Urban Lindholm som leder lägret.

Deltagarna går i årskurs 1–9 och är elever på kulturskolan i Timrå och har olika erfarenheter av att hantera slagverk.

– I en slagverksgrupp behövs alla och jag vill att de ska kunna känna gemenskap. Alla är vi trummisar, säger Urban Lindholm och fortsätter;

– Jag tror att ensemblen gör att de fortsätter att spela och att de känner att det är kul att spela i grupp. Trummisar spelar annars oftast själva, säger Urban Lindholm.

Efter lägret väntar två konserter för gruppen. De är med och deltar i kulturskolans avslutningskonsert och en konsert spelar slagverksensemblen på egen hand.

– Vi ville ha en egen show också. Då får vi verkligen visa vad vi kan. De är kulmen på hela året och de vi repar inför just nu, säger Urban Lindholm.

Mer läsning