Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söråkerförfattaren ger ut sin första barndeckare

Sedan 2009 har Sanna Juhlin från Söråker gett ut ett antal böcker för både vuxna och barn. Nu har en ny era i hennes författarskap startat. I fredags gavs hennes första barndeckare ut – och fler är redan på gång.

Annons

Sanna Juhlins nya barndeckare släpptes under fredagen.

– När jag skickade in manuset för boken Morrison var det två förlag som erbjöd sig att ge ut den. Jag valde Ordalaget som då frågade om jag kunde tänka mig att skriva en barndeckare också, säger Sanna Juhlin.

Det var så den nyutgivna boken "Hemliga trean - blåbärsmysteriet" kom till.

– Jag har skrivit thriller för vuxna tidigare och har tänkt att jag inte kan skriva deckare. Men nu när jag fick uppdraget tycker jag att det har varit jättekul med en ny genre, säger hon.

Från början skrev Sanna Juhlin böckerna för sina barn, men nu börjar de bli för stora för böckerna som riktar sig till barn som går i låg- och mellanstadiet.

– Mina barn lyssnar fortfarande och jag brukar testa manuset på dem. De är mina hårdaste kritiker, säger hon.

Blåbärsmysteriet handlar om två tvillingar som spenderar mycket tid i deras farbrors lägenhet.

– En dag försvinner två hinkar med blåbär som en i huset har plockat. Då börjar tvillingarna leta efter ledtrådar för att hitta vem som har stulit hinkarna, säger hon.

Redan nu kan Sanna Juhlin avslöja att det kommer en uppföljare av deckaren i vår. Det finns även planer på en tredje och fjärde "Hemliga trean"-bok.

– Det är jättekul att förlaget tror på mig, det ger mycket för självförtroendet, säger hon.

Mer läsning

Annons