Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörbergeborna har skänkt 100 000 kronor till Världens barn

Det började med att Pernilla Eurenius, från världens barn, hade startat ett samarbete med Timrå IK och behövde lite idéer.
Samtidigt hade ICA-handlaren Kicki Söderström fått en felbeställd cateringbeställning.

Annons

– Vi fick idén att auktionera ut maten och ge pengarna till världens barn. Vi lade ut den på Facebook och den såldes direkt. Då bestämde vi oss för att göra fler auktioner, säger Kristina Söderström.

Gensvaret har varit enormt. Små som stora företag, privatpersoner och konstnärer har skänkt grejor att auktionera ut.

Vid entrén till butiken har det stått en spjälsäng med glaslock som sparbössa att lägga kontanter i. Små barn har kommit och skänkt sin veckopeng och gamla damer har tömt spargrisen i den något annorlunda "insamlingsbössan".

– Det har legat lager på lager med sedlar och mynt, den har bidragit med 25 000 kronor, säger Kristina.

I butiken har man haft ett pysselbord där man kan göra armband, med både bokstäver och vanliga plastpärlor. Många har gjort personliga armband till nära och kära.

– Det har varit fantastiskt, en gammal farbror beställde sex armband till sina barnbarn. Till och med tonårsgrabbar har suttit här och gjort armband, säger Kristina nöjt.

Auktionerna pågår hela november ut, alla intäkter över 100 000 kronor kommer att gå till Välgörenhetspanten, en lokal organisation som jobbar med att samla pengar till behövande på orten inför jul.

Pernilla Eurenius, som är kommunens samordnare för Världens barn, berättar att Timrå kommun är bra på insamlingar. Och det är något som Radiohjälpen premierar.

– För fyra år sedan blev vi årets uppstickare, och i år är vi bäst i Västernorrland tack vare Kristinas jobb, säger hon.

Kristina är snabb att replikera:

– Det är tack vare kunderna och deras gåvor, jag har bara samordnat det hela, inflikar Kristina Söderström.

Mer läsning

Annons