Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spabygget inlett på Söråkers Herrgård – ska vara klart nästa år

Söråkers Herrgård satsar och bygget av en spaavdelning har nu påbörjats. "Det kommer bli ett jättemysigt komplement till resten av herrgården", säger platschef Jane Jonsson.

Annons

Läs mer: Planerar för ett spa på herrgården i Söråker – "Vi försöker våga lite mer"

I april vann Söråkers Herrgård pris som årets företag inom besöksnäringen och nu har deras planer på en spaanläggning dragit igång på allvar.

– Vi har gjort ett litet första steg och byggt ett trädäck med ett spabad som står ute på det. Vi har också börjat göra i ordning ett litet relaxrum inomhus. Ritningar och allting finns klart för att ta projektet vidare, säger Jane Jonsson, platschef på Söråkers Herrgård.

Förutom detta är tanken att de ska bygga en ångbastu, en yogasal, ett massagerum och ett träningsrum. Planerna att utöka med en spaavdelning har funnits i drygt två års tid.

– Det känns som att vi har väntat på rätt läge ett tag. Men sen tänkte vi att rätt läge kanske är nu. Vi känner att det är dags att våga lite extra, detta är ju något som vi verkligen tror på, säger Jane Jonsson.

Hon tror att spaanläggningen kommer att bli ett jättebra komplement till herrgården.

– Våra gäster vill ha något att göra om kvällarna. Om man kommer ut till oss är det ofta ett medvetet val för att komma bort från stan, där man kanske gör lite ärenden på stan om kvällarna. Men hos oss stannar gästerna inne om kvällarna och då är det mysigt att ha ett spa att gå till.

Målet är att det ska bli klart till nästa år.

– Det beror ju på när vi kan skaffa hantverkare, men det vore bra om vi kunde komma igång med arbetet på riktigt nästa vår och ha det klart innan konferenserna drar igång i augusti. Vi har tagit ett litet steg, men det är mycket kvar.

Mer läsning