Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stämningsfull skolavslutning i Ljustorp

/
  • Det var med lätta steg som eleverna i Ljustorp vandra på led uppför backen till kyrkan. En bidragande orsak var kanske att alla visste att detta var sista skoldagen på detta läsår.

Traditionens makt är stark, så och i Ljustorp. Som vanligt tågade eleverna i ett led från skolan upp för den branta backen för att fira skolavslutningen i kyrkan.

Annons
Det blev tal av rektorn och även prästen förmedlade några visdomsord inför det kommande sommarlovet.
Föräldrar, bråka inte om småsaker framför era barn, vädjade hon.
Men som det bör så var det skolbarnen som stod i centrum. Det blev mycket musik instrumentalt som körframträdande. Och en tonsättare och låtskrivare som ofta förekom i eleverna repertoar var Per Gessle.
Klass 3 som framförde en Gesslemelodi hade själva skrivit en text som passade väl in på det kommande sommarlovet.
Det finns dock en oro i bygden när det gäller skolans framtid. En grupp med representanter från Ljustorp och olika förvaltningar i kommunen är samansatt. Deras uppgift är att komma med ett förslag om vad som ska hända med för- och grundskolan i Ljustorp.
I går var kyrkan fylld till bristningsgränsen. Kamrater, föräldrar, nära och kära var med. Och många klappade taktfast händerna till musiken när eleverna uppträdde.
I drygt en timma pågick avslutningen som sig bör inleddes med Den blomstertid nu kommer. Efter kyrkan vandrade man ner till skolan där eleverna fick chansen att säga hej då till lärare och övrig skolpersonal. En och annan tår rann nog också ner över kinden på både barn och vuxna, när man skildes och inte träffas förrän nästa läsår.

Mer läsning

Annons