Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor sommarkonsert på Vivansborg – kulturskolans elever bjuder på skön musik

Dags för final och sammanställning av terminen. Det sker under tisdagskvällen då Timrå kulturskolas elever får chansen att visa vad de lärt sig under en stor avslutningskonsert på Vivansborg.

Annons

Efter många år på Bergeforsparken så flyttade kulturskolan sina avslutningskonserter till Vivansborg. Det skedde i fjol och den första konserten hölls strax innan jul. Då blev det fullt i bänkraderna.

– Det var väldigt trångt här och jag tror det var länge sedan det var så mycket folk på Vivansborg, säger Lena Lindh, verksamhetschef på kulturskolan i Timrå.

Läs mer: Kulturskolan arrangerar adventskonsert på Vivansborg

Så här såg det ut inför kulturskolans adventskonsert på Vivansborg.

Under tisdagskvällen är det dags för en ny avslutning och nu fick eleverna chansen att visa vad de lärt sig under läsåret. Uppträdandena sker under olika former och det kan vara soloprestationer eller att man går upp på scenen tillsammans i en ensemble.

– Det gör eleverna som de vill och vi har även en kör som kommer att uppträda, säger Lena Lindh under tisdagens förberedelsearbeten på Vivansborg.

Läs också: Kulturskolan bjuder på julkonsert

Lärarna kör soundcheck inför kulturskolas stora sommarkonsert på Vivansborg.

Även lärarna är med och ger stöd till de som uppträder. De tar också del av den redovisning som eleverna gör i och med att de deltar i sommarkonserten. Inbjudna är alla som vill men man riktar naturligtvis främst inbjudningarna till nära och kära.

– Det mammor och pappor, syskon och alla som vill komma, säger Lena Lindh.

Läs även: Nya chefen vill förändra Timrå kulturskola: "Vill ha fler konstnärliga uttryck"

Sommarkonserten startar klockan 18.30 och är cirka två timmar lång med en paus. Och det kostar ingenting.

– Det är bra men samtidigt så skulle det kanske ha varit bra att ta inträde för då hade det blivit mycket pengar till skolan, säger Lena Lindh som är nöjd med att alslutningskonsterterna hålls på Vivansborg.

Mer läsning

Annons