Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverigedemokraterna i Timrå lämnar Sundsvall - bildar eget

Partiet planerar nu för en egen kommunförening. Ambitionen är att öka engagemanget bland väljarna på lokal nivå. "Inom föreningen så kommer vi jobba mer med lokala frågor", säger Marcus Molinder, distriktsordförande.

Annons

Marcus Molinder ser en egen kommunförening som ett självklart beslut för partiet. Han själv kommer vid den tilltänkta övergången att axla rollen som kommunföreningsordförande.

– Alla kommuner ska egentligen ha en egen förening. Fram tills nu har vi varit tre kommuner i samma förening, men Härnösand har brutit sig ut, så då blir det en naturlig utveckling även för oss, säger han.

Övergången till en egen kommunförening kommer att innebära att partiet kan fokusera mer lokalt än tidigare, då även Sundsvall och Härnösand utgjorde den gemensamma föreningen.

– Det blir vi lokalt som sköter alla beslut på alla områden, till skillnad från nu där vi delar beslut med de andra kommunerna, säger Marcus Molinder.

Hans förhoppning är att en ny kommunförening ska kunna stärka partiet ytterligare i Timrå.

– Förhoppningen är att nå ut till mer lokala medlemmar och få dem att vilja engagera sig mer, så att vi kan utvecklas på den fronten, säger han.

Nästa steg för partiet blir nu att skicka ut kallelser till ett bildandemöte, något som kommer att ske under veckans gång. Målet är att få den nya kommunföreningen godkänd av partistyrelsen och klar innan årsslutet.

. Marcus Molinder (t.v) och Jonathan Lundin, båda från Sverigedemokraterna.

Mer läsning

Annons