Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tallnäsdagen lockar fler och fler till centrum – räknar med tusen besökare

Nu är det dags igen. För 25:e gången så arrangeras Tallnäsdagen och intresset för de folkliga festligheterna i centrum är stort. "Det är fantastiskt folk frågar hela tiden om det blir av", säger Lillemor Göransson som arrangerar dagen och varit med ända sedan starten.

Annons

Dagen i Tallnäs lockar många och det är trångt uppe i centrum där man håller till ingen efter några år nere på Rörvägen. Det var i fjol som man flyttade tillbaka upp till centrum och det kommer man att fortsätta med.

– Det blir där även i år och intresset för att vara med är riktigt stort, säger Lillemor Göransson som är kvinnan bakom dagen i Tallnäs.

Läs även: Populär kvartersfest flyttar tillbaka till centrum

I år är det 25:e gången som Tallnäsdagen arrangeras och under den perioden är det bara ett år som arrangemanget ställdes in. Nu på lördag är det dags igen och Lillemor räknar med mellan 1000 och 1200 besökare i centrum.

– Det är mycket det i lilla Tallnäs och det är otroligt att dagen hela tiden bara blir större och större, säger hon.

Lillemor Göransson har varit med och arrangerat Tallnäsdagen sedan starten. I år är det 25-årsjubileum och över 1000 personer väntas komma till festligheterna i Tallnäs centrum.

Som vanligt är arrangemanget gratis och i år är det bland annat Östen med Resten och Smultron och sång som står för underhållningen. Men det är även ett lokalt band på plats i Tallnäs.

– De kallar sig Vi är inget tjejband men det är bara tjejer med, säger Lillemor Göransson.

Läs ocskå: Högtryck på Tallnäs egen gatufest

Under alla år så har hamburgarna kostat en tia och det konceptet lämnar man inte i år heller. Intresset bland knallar och andra som vill sälja lite saker är också stort. Lillemor berättar att det redan nu är 18 anmälda som ska sälja bröd och andra saker till besökarna. Och så många fler lär det inte bli.

– Det får inte plats så många till, förklarar Lillemor.

Tallnäsdagen arrangeras med hjälp av Hyresgästföreningen i Tallnäs, Timrå kommun, AB Timråbo och Svenska kyrkan. efter det att allaktivitetshuset Pangea öppnade så hjälper de också till med mycket inför den stora dagen i Tallnäs. Klockan elva på lördag startar festligheterna igen och Lillemor vill inte säga något om framtiden för Tallnäsdagen. Men hon vet hur det brukar vara.

– Jag säger alltid att det är sista gången men när dagen är slut så börjar jag planera för nästa, säger hon.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning

Annons