Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teater Thalia ser fram emot en teaterhöst i Timrå: "De estetiska uttrycken är viktiga nu"

Efter att ha spelat Shakespeare i Vivstavarvsparken hela sommaren ser nu Teater Thalia fram emot en höst med Strindbergs Svarta handsken. En pjäs med ett budskap som Lena Lindh, regissör, tycker är extra aktuellt just nu: "Vi lever i en orolig tid och behöver teatern mer än någonsin".

Annons

Lena Lindh och dottern Agnes har spelat teater hela sommaren i Vivstavarvsparken.

Varje sommar sedan år 2005 har Teater Thalia satt upp pjäser i Vivstavarvsparken i Timrå. I år var det Shakespeares En midsommarnattsdröm som gällde. De totalt tio föreställningarna hade omkring 1 000 besökare och 12-åriga Agnes Lindh Simonsson spelade huvudkaraktären Puck.

– Jag var med i min första pjäs när jag var 3,5 år och har varit med varje år sen dess. Det har varit jättekul, säger hon och mamma Lena Lindh tillägger:

– Det är helt rätt att vi spelar teater här. Det är en naturlig scen och parken växer som mötesplats, säger hon.

Under hösten kommer Svarta handsken däremot inte spelas i Vivstavarvsparken, då ska teatergruppen åka runt i kommunen med sin föreställning.

– Vi har spelat den förr och det blev så bra men vi spelade aldrig klart den. Vi behöver göra den igen. Just nu bearbetar jag manuset för att göra det mer lättillgängligt, säger Lena Lindh.

Just handlingen i Svarta handsken är något som Lena Lindh tror kommer gå hem hos publiken.

– Den handlar om att man inte ska döma människor och tänka efter hur man är mot andra. Det är en orolig tid vi lever i och de estetiska uttrycken är viktiga just nu. Genom teatern kan vi berätta hur vi ska vara mot varandra, säger hon.

Mer läsning

Annons