Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Timrå är inte bara hockey"

/
  • Frida Bååth, från Timrå är en av ledarna på friidrottsskolan. Just nu går hon på friidrottsgymnasiet i Umeå och satsar på grenen slägga.
  • Jacob Östman, 11 år från Timrå är medlem i klubben sedan tidigare.
  • Lycka Öhlund, 10 år från Söråker är med i friidrottsskolan för första gången. Hennes favoritgren är kulstötning.

De senaste två åren har friidrottskolan i Timrå legat i träda, men i år blev det en nystart. Under tre dagar har barnen hållit Grytan bakom Eon arena sjudande av aktivitet.

Annons

Under onsdagen avslutades Friidrottsskolan i Timrå. Fjorton barn och ungdomar i åldrarna 7 år upp till 13 har bland annat hoppat längd, stött kula och hoppat höjdhopp.

– Vi kör alla grenar och utgår från hur mycket de kan. Jag tycker friidrott är så bra för alla kan vara med och det finns en gren som passar alla, säger Frida Bååth, en av ledarna i Timrå AIF:s friidrottssektion.

Lycka Öhlund, 10 år från Söråker är med i friidrottsskolan för första gången.

– Jag ville bara testa på lite så jag sökte hit. Det är roligt, väldigt roligt, säger hon.

Favoritgrenen hittills är 60-meters löpning och kulstötning.

– Kulorna är så tunga så man får kasta dem långt, säger Lycka och visar med armen hur det går till.

Jacob Östman från Timrå är själv aktiv i friidrottsklubben och svarar snabbt på frågan om vilka grenar som är hans bästa.

– Kula och spjut.

Friidrottsskolan i Timrå har legat nere under två år. En av anledningarna var att föreningen inte fick in tilläckligt med anmälningar. Men redan under friidrottsskolans första dag fick föreningen nytillskott och nu hoppas arrangörerna på flera.

– Det är det som är grundmeningen med det här, vi har fått fyra nya medlemmar och det är jätteskoj, säger Anders Östman ordförande i friidrottssektionen, Timrå AIF som i dag har 35 familjer som medlemmar.

– Vi vill att barnen ska röra på sig, att de ska ha en aktivitet på sommaren. Det är en form av tre dagars sommarjobb för de äldre medlemmarna som är ledare, alltid något, säger han.

Föreningen står för omkostnaderna av friidrottsskolan själva, Timrå kommun sponsrar med gratis hyra av Grytan. Och att Friidrottsskolan startat igen betyder mycket för kommunen, tror Frida Bååth

– Jag tror att det är jättebra, att det är lite annat än hockey. Tänker man på Timrå så tänker man på hockey. Men det är kul att se att det finns annat också, säger hon.

Det kanske finns något framtidslöfte här?

– Ja det hoppas jag verkligen, det skulle vara kul, säger Frida Bååth.

Mer läsning