Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå behöver fler kontaktfamiljer: "Det finns alltid ett behov"

Timrå kommun efterlyser fler kontaktfamiljer. Trygga och stabila hem sökes till barn som behöver komma hemifrån ibland. "Det finns alltid ett behov av kontaktfamiljer", säger Jonas Öhlund, verksamhetschef på Socialförvaltningen.

Annons

Trygga och stabila vuxna med tid, tålamod och med kärlek att ge sökes i Timrå kommun. I dagsläget har ett 50-tal barn kontaktfamiljer men behovet av fler familjer som ställer upp sinar aldrig.

– En kontaktfamilj tar emot barn som har behov av att komma hemifrån. Att bara göra vanliga saker kan ge ett alldeles tillräckligt stöd, Jonas Öhlund.

Läs också: Integration i fokus under familjedagarna i Sörberge: "Alla får vara som man är"

För att få vara kontaktfamilj behövs inget speciellt yrke eller utbildning. Man kan vara gift, sambo eller ensamstående och i åldern 25 till 60 år. Men familjen måste vara trygg och ha stabila relationer.

Kontaktfamiljer sökes i Timrå.

– Att vara en kontaktfamilj kan vara ett enkelt bistånd till ett barn som behöver det. Men det kan vara svårt att få tag i människor som vill ställa upp. En vanlig, stabil och fungerande familj kan göra det bra, säger Jonas Öhlund.

Läs också: Socialtjänsten söker kontaktfamiljer till barn – "Egentligen är det inte så krångligt"

Hur ofta en kontaktfamilj tar emot barn varierar.

– Vi har försökt jobba med att göra ett register med personer som kan tänka sig att ställa upp och som vi kan ringa när behov uppstår. Vi söker alltid fler personer till det. När ett barn får beslut om att den ska få en kontaktfamilj vill vi kunna verkställa det så fort som möjligt så att barnet inte behöver vänta, säger Jonas Öhlund.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning

Annons