Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå Golfklubb satsar på handigolf: "Alla ska känna sig välkomna"

I helgen spelas en tourtävling i handigolf på Timrå Golfklubb. Det är andra året som klubben anordnar en handigolftävling och förhoppningen är att det ska bli en tradition.

Annons

Klubbchefen Per Engström och styrelsemedlemmen Benny Eriksson är både engagerade i helgens tävling i Handigolf.

I fjol arrangerades SM-veckan i Sundsvall och nytt då var att handigolf, golf för personer med funktionsnedsättningar, skulle ingå. Tävlingen gick så pass bra att Timrå Golfklubb fick förfrågan av Svenska Golfförbundet att arrangera en tourtävling i handigolf i år.

– Vi har Sveriges plattaste golfbana och fick mycket beröm för banan av de tävlande, så naturligtvis ville vi anordna en till tävling i handigolf. Vår ambition är att ha det som ett återkommande arrangemang, säger Per Engström.

På fredag kommer det 24 stycken tävlande från hela Sverige för att delta i deltävlingen och Per Engström och berättar att det finns två olika kategorier för deltagarna.

– Den första är för de med ett funktionshandikapp, som ett amputerat ben till exempel. Andra kategorin är för de med ett intellektuellt handikapp, som exempelvis autism, säger han.

Timrå Golfklubb är välbesökt på sommaren men Per Engström hoppas på ännu fler besökare under helgen.

Enligt Per Engström har styrelsen för Timrå Golfklubb en tydlig inriktning och bild av vad de vill göra med golfbanan.

– Vi vill öppna upp banan för fler typer av golfspelare, framför allt för de som har en funktionsnedsättning. Vi vill att alla ska få möjligheten att upptäcka glädjen med golfen, säger han och styrelsemedlemmen Benny Eriksson tillägger.

– Alla ska känna sig välkomna och nu vill vi hitta fler träningsmöjligheter så att alla kan träna tillsammans, säger han.

Som ett steg på den vägen inviger klubben en femte golfbana på fredag i samband med starten av helgens tävling.

– Det blir en ny utslagsplats för de som har en funktionsnedsättning, är äldre eller nybörjare. Banan 4 300 meter lång, vilket är lite kortare än vanligt, säger Per Engström.

Golfproffset Henrik Stenson är ambassadör för handigolfverksamheten och Per Engström har varit i kontakt med honom inför helgens tävling.

– Han hälsar så gott till alla tävlande, säger Per Engström.

Caroline Larsson från Handigolftävlingen under SM-veckan förra året.

Mer läsning

Annons