Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå har högst behörighet till gymnasiet i länet: "Jätteroligt att äntligen ligga i täten"

Timrå har högst behörighet till gymnasiet i Västernorrland och ligger högt över rikssnittet. För tredje året i rad har både gymnasiebehörigheten och det genomsnittliga meritvärdet ökat, visar Skolverkets senaste statistik.

Annons

Av länets sju kommuner hamnar Timrå på en förstaplats sett till andelen elever i årskurs nio med gymnasiebehörighet, exklusive nyanlända elever och elever med okänd bakgrund, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Årets resultat visar att arbetet med välskötta skolor har gett resultat, säger Krister Håkansson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden i ett pressmeddelande.

Skolverkets statistik visar att behörigheten till gymnasiet har ökat till 92,6 procent (läsåret 16/17) jämfört med 84,9 procent (läsåret 15/16). Statistiken visar också att det genomsnittliga meritvärdet har höjts från 211,3 till 223,2 exklusive nyanlända elever och elever med okänd bakgrund.

– Efter flera års uthålligt arbete på alla nivåer så är det jätteroligt att äntligen ligga i täten. Eleverna och alla inblandade vuxna kan känna sig stolta i dag, säger Erik Sidebo, biträdande förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen i ett pressmeddelande.

Läs också: Fler blir behöriga till gymnasiet i Sundsvall: "Vi har jobbat hårt"

I statistiken för gymnasiebehörighet där nyanlända elever och elever med okänd bakgrund inkluderas, placerar sig Timrå på en andraplats, strax efter Örnsköldsvik.

FLER NYHETER:

Kvinna dog av cancer – som missades av sju läkare på hälsocentral i Sundsvall

För Plus-kunder: Nedlagd leksaksbutik gör comeback i Birsta – flyttar in i matjättes lokaler

Barnen krävde att få 4 miljoner kronor av Bengt Lindströms arv – fick inte ett öre

För Plus-kunder: Här säljs knarket i Sundsvall – sex adresser i centrum pekas ut i stor kartläggning

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.

Mer läsning

Annons