Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå kommun klagar på långa handläggningstider: "Det är fullständigt orimligt"

Kommunalrådet i Timrå skickar nu ett brev till regeringen där de klagar på Lantmäteriets långa handläggningstider. Ewa Lindstrand (S), menar att detta kan skapa problem i Timrå när det gäller exempelvis bygglov.

Annons

Ewa Lindstrand (S), kommunstyrelsens ordförande i Timrå.

I brevet till regeringen skriver kommunalrådet att det kan ta upp till tolv månader för Lantmäteriet att handlägga ett ärende. Något som kan få konsekvenser för både företag och privatpersoner anser Ewa Lindstrand (S), kommunstyrelsens ordförande i Timrå.

– Det är fullständigt orimligt! Detta kommer hämma tillväxt, enskilda personer och företag i kommunen. Företag kanske måste avveckla för att de inte kan vänta in besked från Lantmäteriet, säger hon.

Läs också: Motsätter sig planen om bostadsbygge i Häre: "Förstör landskapsbilden"

Det är oklart varför Lantmäteriet har så långa handläggningstider men Ewa Lindstrand tror att det handlar om brist på personal.

– Lantmäteriet behöver hitta andra vägar för att göra saker mer effektivt. Jag har skickat ett mail till näringsdepartementet och vi ska föra en dialog kring detta på måndag. Vi i länet behöver agera tillsammans, avslutar hon.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning

Annons