Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå vårdcentral drivs nu av privat bolag

/
  • Patrik Wreeby gjorde under gårdagen sin första arbetsdag som läkare på vårdcentralen i Timrå. Och han ser fram mot att driva vårdcentralen på entreprenad.

Under gårdagen tog ett privat bolag över driften av Timrå vårdcentral på entreprenad. Vilket betyder att landstinget inte längre driver någon vårdcentral under egen regi i kommunen.

Annons
Sedan några år drivs vårdcentralen i Söråker på entreprenad. En lösning som rönt stor uppmärksamhet i hela landet och dessutom klarat läkarbemanningen.
Ett problem som vårdcentralen i Timrå brottas med under många år. Men nu lovar entreprenören att det kommer att arbeta fem läkare i Timrå. Vilket kommer att öka tillgängligheten för Timråborna.
I dagsläget finns det tre ordinarie på plats och en vikarierande läkare.
Den 1 oktober kommer ytterligare två läkare, säger Patrik Wreeby, som är vd i det bolag som ska driva verksamheten. Ett bolag han och läkaren Tobias Jonsson äger till 98,8 procent.
Patrik Wreeby kommer att vara chef i Timrå. En arbetsuppgift som inte är ny i sig. Han har tidigare arbetat som primärvårdschef på Granloholms vårdcentral och tycker att primärvården är en rolig verksamhet och ser fram mot att utveckla den delen.
På frågan varför det är lättare att rekrytera läkare till en vårdcentral som drivs genom entreprenad svarar Patrik Wreeby:
Sannolikt beror det på att det är närmare till besluten och större möjligheter att påverka verksamheten.
Avtalet med landstinget löper till en början på tre år och sedan förlängs det men ett år i taget om inte någon av parterna väljer att säga upp det. Han ser fram mot tiden som verksamhetschef i Timrå och målsättningen är klar.
Vi ska jobba mycket med tillgängligheten och se till att servicen blir bra.
All personal som tillhör vårdcentralens gamla organisation har blivit erbjudna att stanna kvar. För två veckor sedan blev det klart att några sköterskor valde att lämna och dessa kommer att ersättas med nya.
Däremot kommer ytorna att minska med cirka 30 procent. Inom ett par veckor kommer om- och renoveringsarbetet igång. En de av mottagningsrummen kommer under denna period att flyttas till högsta våningen i Centrumhuset.

Mer läsning

Annons