Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timråbacken flyttade – utan att ha klart med ny klubb: "Jag hann få lite puls"

Han flyttade från Haparanda till Sundsvall – utan att ha klart med ett nytt lag. Till slut blev Jesper Dahlroth klar för en återkomst till Timrå IK. "Jag hann få lite puls", berättar backen.

Annons

Jesper Dahlroth under en Elitseriematch med Timrå IK. Nu är han tillbaka i klubben.

Läs också: Backen Jesper Dahlroth återvänder till Timrå IK

Efter tre säsonger i Timrå IK drog backen Jesper Dahlroth vidare inför säsongen 2013/14.

Han skrev på för Apslöven, och blev kvar i tre säsonger. Sedan var det dags för en ny flytt efter den gångna säsongen.

Till Sundsvall.

– Ja, flytten blev klar tidigt och vi har bott i Sundsvall ett tag nu. Men när flyttlasset gick var det inte hundra procent säkert med Timrå, säger Dahlroth vars sambo fått jobb i Medelpad.

– Då tänkte man att löser det sig inte och vi inte kommer överens så är det ändå bättre att utgå från Sundsvall än från Haparanda. Men jag hade lite puls, fortsätter han.

Till slut löste det sig ändå med en återkomst till Timrå IK och han skrev på för två säsonger.

– "Nubben" har värvat bra och det ser väldigt intressant ut. Dessutom trivdes vi väldigt bra senast jag var här i tre säsonger och det är en fin stad. Det kändes som ett bra val för mig, och jag känner de flesta inom organisationen, säger 24-åringen.

Hur har du utvecklats sedan du lämnade Timrå?

– Lite äldre jag har blivit, och jag har fått spela mycket och det är vad man behöver för att utvecklas. Förhoppningsvis finns det fortfarande lite utvecklingspotential i mig. Det går alltid att bli bättre på allt, men jag gillar ju till exempel att spela boxplay och det har jag fått göra. Jag vill utvecklas ännu mer i det för att vara lite lugnare i vissa lägen och fatta rätt beslut. Sedan vill man så klart förbättra sig offensivt också och det har jag fått göra däruppe, jag har fått förtroende.

Dahlroth var dessutom lagkapten för Asplöven den senaste säsongen.

– Det var lite nytt för mig. Det är stort att få det förtroendet och det är roligt att ha med sig det, säger han.

För laget blev det däremot en tung säsong då man åkte ur Hockeyallsvenskan.

– Ibland kunde vi vara bra och slå alla lag, andra dagar var vi inte alls där. Man fick verkligen se hur viktigt det är att hålla en hög lägstanivå. Allsvenskan är så jämn att alla lag kan slå alla, så lägstanivån måste vara hög.

Vad har du för förväntningar på kommande säsongen med Timrå?

– Framförallt så hade det varit jätteroligt om vi kunde ta oss till topp-åtta, och det känns som att vi ska kunna göra det. Det tycker jag personligen vi ska ha som mål när lagbygget är så spännande.

Läs också: Två spelare får tryout-kontrakt med Timrå

En av spelarna som Jesper Dahlroth ser fram emot att spela med är fjolårets succéspelare Jonathan Dahlén.

– Han är skicklig. Nu har jag tränat lite med dem och han tror jag kommer vara rolig att ha i laget. Jag har träffat alla förutom Stene, och det verkar vara bra grabbar. Sedan ska det bli roligt att få spela med dem man spelat med tidigare som till exempel Boyce, och Didrik spelade jag en del med i J20, säger Jesper Dahlroth.

Jesper Dahlroth

Född: 1991.

Position: Back.

Längd: 177 cm.

Vikt: 90 kg.

Statistik gångna säsongen: 51 matcher, 8 assist, 28 utvisningsminuter och -13 i grundserien. 10 matcher, 3 assist, 10 utvisningsminuter och -1 i kvalserien.

Kontrakt: 2017/18.

Mer läsning

Annons