Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tisdagsvandringarna i Ljustorp har dragit igång: "Vi vill nå nya målgrupper"

Nu har tisdagsvandringarna i Ljustorp dragit i gång igen. Nytt för i år är att det även kommer att gå att hänga med under dagtid. "Vi vill nå nya målgrupper," säger Elisabeth Nilsson som leder vandringarna.

Annons

Under 20 års tid har Elisbeth Nilsson varit ute i Ljustorps skogar och upptäckt stigar. För några år sedan blev det ett Leader-projekt från EU där stigar har röjts, broar över bäckar har byggts och material om stigarna har tagits fram.

– Nu är projektet över men vi kör på som vanligt ändå, säger Elisabeth Nilsson.

Läs också: Kartlagda vandringsleder i skogarna

Elisabeth Nilsson leder vandringar i Ljustorp även i år.

Det är femte året som intresserade kan få hänga med ut på tur.

– Vi träffas och bestämmer vilka stigar som vi ska gå vid varje tillfälle. Om det är fäbodstigarna pratar vi om fäbodväsendet. Är det en flottarstigar pratar vi om flottning, säger Elisabeth Nilsson.

Det brukar dyka upp ett tiotal på varje vandring och i år kommer även fyra tillfällen vara på dagtid istället för på kvällen som den brukar.

– Jag är väldigt naturintresserad och prata gärna om svampar och blommor som vi ser när vi är ute. Det är ett härligt sätt att komma ut i skogen, säger Elisabeth Nilsson.

Läs också: Ljusnande framtidsstigar i Ljustorp

Hon leder vandringarna ideellt och pengarna hon och Lena Liljemark fick till projektet har gått till det praktiska kring vandringarna.

Natur och kultur snackas på tisdagsvandringarna i Ljustorp.

Kartor har tryckts upp och den som vill kan ge sig ut själv och upptäcka då det finns information framtaget om alla stigarna. Även om det i dagsläget finns runt 25 stigar utmärkta på kartorna finns många kvar att upptäcka.

– Jag är alltid ute och letar nya stigar.

Läs också: Stigröjare i Mjällådalen

Mer läsning

Annons