Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tony om väljartappet

/
  • Det blev ett valresultat som oppositionsråd Tony Andersson (M) var ordentligt överraskad över och nu har inflytandet i kommunfullmäktige minskat.

De stora förlorarna i valet är Moderaterna.
Men vad som gjorde att väljarna svek vet man inte.
– Vi håller på att analysera det, säger oppositionsråd Tony Andersson (M).

Annons

Valnatten blev inte som man tänkt sig i Alliansens Timrå. För Moderaterna blev det ett stort tapp och något bra svar på varför det gick som det gick har inte Tony Andersson (M), oppositionsråd i Timrå. Men man har sina aningar om vart rösterna gick.

– Vi har ju fått ett nytt parti i kommunfullmäktige och ungefär lika mycket som vi tappade har de fått så det finns kanske en koppling dit men det vet vi inte, säger Tony Andersson.

Några direkta fel när det gäller vilka frågor som man drivit under mandatperioden eller i valrörelsen kan oppositionsrådet inte heller peka på.

– Vi har tillsammans med övriga partier i alliansen gjort en bra valrörelse. Varför det gick som det gick och majoriteten står orubbad är lite förvånande, säger Andersson.

Nu ska valresultatet analyseras och under onsdagen träffas allianspartierna för att diskutera det och mycket annat.

– Vi ska träffas för första gången efter valet i morgon. Då ska börja med budgetarbetet och diskutera det som skett.

Det dåliga valresultatet är däremot ingenting som får Tony Andersson att fundera på att ändra sin politiska vardag.

– Jag har inga funderingar på att lämna politiken bara för att vi inte lyckades få majoritet i kommunen. Det är bara att ta nya krafttag till nästa val, säger han.

Men valresultatet har naturligtvis gjort inverkan på alla i alliansen. Samtliga partier utom Kristdemokraterna backade ordentligt i valet till kommunfullmäktige i Timrå och det kom som en överraskning, åtminstone för oppositionsrådet.

– Det blev förstås en stor besvikelse. Jag hade känslan av att vi kunde skapa en situation där vi kunde driva en oppositionspolitik och få igenom några förslag. Nu blev det tyvärr inte så, säger Tony Andersson.

Moderaterna backade med 7,3 procent i kommunvalet. Det innebär att M fick 780 färre röster jämfört med valet 2010. Flest anhängare har partiet i Sörberge och minst i Ljustorp.

Mer läsning

Annons