Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV+TEXT: Nattis stänger – efter nytt inbrott med barn i lokalerna

/
  • Pernilla Nyberg och Marie-Louise Gustafsson slog upp portarna för det nya nattiset i Timrå våren 2013, nu stänger det efter upprepade inbrott.

Strax före midnatt slog tjuvar till mot nattis på Framnäs förskola.
Vid inbrottet sov barn i lokalen och nu stänger kommunen nattiset.
– Jag kan inte garantera en säker miljö för barn och personal, säger Marie-Louise Gustafsson.

Annons

Strax före midnatt på tisdagskvällen upptäcker personal att tjuvar försöker ta sig in i lokalerna. De slår larm till polisen och under samtalet så krossas en ruta på byggnaden. Tjuvarna försöker ta sig in på nattis där barn sover men personalen skriker och det skrämmer tjuvarna på flykt.

Det är inte första gången Framnäs förskola drabbas av inbrott då det finns barn och personal i lokalerna och efter nattens inbrottsförsök så agerar kommunen. Säkerheten på förskolan är redan uppe till diskussion men nu sker det en akut åtgärd.

– Vi tar det här på största allvar och nu stänger vi verksamheten från nu och över helgen, säger Marie-Louise Gustafsson, rektor och chef för dygnet runt verksamheten på Framnäs förskola.

Det är en åtgärd som sker på kort sikt och under onsdagen kontaktades föräldrar som har barn på nattiset som ligger på Köpmangatan i Timrå.

– Det är otroligt olyckligt men jag har tyvärr inget annat alternativ att erbjuda, säger Marie-Louise Gustafsson.

Mer läsning