Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga skapare ställer ut sin återvinningskonst

/
  • återvinningskonst. ”Man kan se att det är en katt, eller hur”? Lucky Bantog resonerar med kompisen Hampus Malin till höger. Båda tycker att återvinningskatten som förskolekompisar har gjort ser fin ut.
  • unga skapare. Konstnärer är vi allihopa! Här är några av förskolebarnen från Söråker som ställer ut återvinningskonst i Folkets hus.

Det spirar av en speciell sorts ungt skapande i Söråkers Folkets hus just nu. Några av Söråkers yngsta har gjort en lustfylld utställning med en pedagogisk tanke.

Det handlar om återvinningsmaterial som konst.

Annons

Det var konstvernissage i Söråkers Folkets hus på onsdagen. Förfriskningarna bestod av saft och bullar. Barn från Söråkers tre förskolor, Bäckmo, Söråker och Tynderö, var på plats för att titta på sina egna och alla kamraternas konstverk.


Fem utställningsbord

Under vintern har förskolorna gemensamt fått syssla med att skapa och pyssla med återvunnet material av alla de slag. Resultatet har blivit fem utställningsbord och ett antal alster på väggarna i en del av Folkets hus.

– Vi vill slå ett slag för återbruk av material och lära barnen om återvinning. Det har blivit ett pyssel med ett bra syfte och det är roligt att vi får visa upp allt vad barnen har gjort, säger Anna Sjölinder, förskollärare vid Bäckmo förskola.


Stimuleras

Det är viktigt att ta barnens konstutryck på allvar och här stimuleras detta. Under de närmaste två veckorna har föräldrar, anhöriga och andra intresserade chansen att se utställningen med återbrukskonst.

Annons