Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppskattad final på Bäckmo förskola

/
  • Kulturskolans sommarband avslutade sin sommarjobbsturné med en spelning för barn och personal på Bäckmo förskola i Söråker. På eftermiddagen spelade de på Strandbos äldreboende.
  • Moa Jonasson, 17 från Timrå är med i sommarbandet för tredje året i rad och vill satsa på en karriär inom musiken.
  • Barnen hängde med i rörelserna till
  • Michelle Wickström, 4 och Judith Larsson, 6 dansade till Kulturskolans sommarband.
  • Michelle Wickström, 4, tyckte att låten från filmen
  • Kulturskolans sommarband består av Chrystal Andersson, trummor, Anton Frengen, bas, Moa Jonasson, piano och sång, Ida Hamrin, elgitarr, Ebba Svelander, gitarr och sång, Johanna Fjellström, sång, Alma Christensson, Saxofon, Hannes Christensson, trumpet, Johan Nygren, trumpet och Hampus Vikström, Baryton.
  • Lärarna Simon Olausson och Peter Starefeldt avslöjade att Kulturskolans band fått en extra insatt spelning under tisdagen.

Barnen på Bäckmo förskola i Söråker fick på tisdagen uppleva en livekonsert utomhus. Kulturskolans sommarband avslutade sin årliga sommarturné med ett gig för barnen.

Annons

Tio ungdomar från Timrå har under nästan tre veckors tid spelat på torg, på äldreboenden, Timrå torg och förskolor i kommunen. För femte året i rad har ungdomarna sommarjobbat genom att spela och sjunga i Kulturskolans sommarband.

– Det är en av årets höjdpunkter att vara ute och jobba med det här, säger Peter Starefeldt, musiklärare på Kulturskolan i Timrå som undervisar i gitarr och elbas.

Ungdomarna, från 15 upp till 18 år, har först repeterat en vecka, sedan skedde premiärspelningen på midsommarafton. De har haft ett digert program, med flera konserter varje dag.

– Vi börjar alltid vid en förskola varje morgon, säger Peter Starefelt.

Den här morgonen, sommarjobbets sista, hade turen kommit till Bäckmo förskola i Söråker. Ur högtalarna flödar allt från klassiker som Queen till eurovisionvinnaren Måns Zelmerlöws "Heroes". Bäst är ändå musiken från filmen Frost, tycker fyraåriga Michelle Wickström.

– Det var jätteroligt. Jag gillar Elsa, säger Michelle.

Hon och kompisen Judith Larsson, 6, dansade till många av låtarna.

– Musik på riktigt är mer spännande, säger Judith.

Moa Jonasson, 17 från Timrå är med för tredje året i rad och sommarjobbar. Hon spelar elpiano, keyboard och sjunger.

– Man ser ju glädjen i barnens ögon, de springer runt och dansar och sjunger med. De är överlyckliga, säger Moa om spelningen på Bäckmo förskola.

Du måste ha världens bästa sommarjobb?

– Ja, nästintill, säger Moa och skrattar.

Sommarbandet är en lyckad satsning, tycker Peter Starefelt.

– Många som är med här väljer att fortsätta inom musiken, säger han.

Mer läsning