Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbyte med Indonesien

/
  • Timrå kommun sjösätter nu ett samarbetsprojekt med Indonesien. Här ses representanter för de båda kommunerna på plats i South Tangerang.
  • Bo Markusson, Timrå kommun.

Timrå kommun står i startgroparna inför sitt största internationella projekt någonsin. Det handlar om ett miljöutbyte med Indonesien, finansierat av Sida med 1.6 miljoner kronor.

Annons

I maj 2012 togs den första kontaken mellan Timrå kommun och South Tangerang i Indonesien.

Ett samarbetsprojekt initierades via organisationen Internationellt Centrum för Demokrati, ICLD.

Hösten 2013 gästades Timrå kommun av sju politiker och tjänstemän från South Tangerang.

Delegationen studerade hur miljöarbete och avfallshantering fungerar i vår del av världen.

I våras följdes detta besök upp av ytterligare ett besök. En översiktsplanerare från den aktuella regionen fortsatte det praktiska förberedelsearbetet på plats i Timrå.

Nu är allt klart för att under denna månad sjösätta projektet. Det är det största internationella projekt som Timrå kommun arbetar med någonsin.

– Det här projektet är viktigt på många plan. En bra sophantering kommer att förbättra hela samhället samt arbetsmiljön för de kvinnor i Indonesien som i dag sköter avfallshanteringen, säger Bo Markusson, sekreterare i Internationella kommittén i Timrå kommun,

 – Projektet ska koncentreras till två distrikt i South Tangerang. Det kan sedan bli pilotprojekt för hela staden med drygt 1,3 miljoner invånare.

Projektet finansieras med medel från Sida, totalt 1,6 miljoner kronor.

Kommunens tjänstemän, främst från miljö- och byggkontoret och kultur- och teknikförvaltningen, kommer att bistå med strategiska och operativa förslag på hur South Tangerang kan förbättra miljöarbetet.

Mer läsning

Annons