Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenlarm installeras på förskolorna i Timrå

Kostsamma vattenskador på förskolorna ska stoppas. Det sker genom att samtliga förskolor i kommunen larmas.

Annons

Vattenskador orsakar stora och kostsamma problem i kommunens förskolor. Förskolorna är ofta tomma under helger och nattetid och det gör att eventuella vattenläckor inte upptäcks på lång tid och då orsakar stor förödelse.

– Vi hade en sådan stor skada på Bergeforsens förskola som tog lång tid att åtgärda, säger Staffan Abramsson, avdelningschef fastighet och anläggning vid kultur- och teknikförvaltningen.

Läs mer: Vuxna på byn: "Fler vuxna måste engagera sig"

På Bergeforsens förskola var det en stor vattenskada i fjol sommar.

Under sanerings- och renoveringsarbetena efter den stora vattenskadan så fick barnen flytta till temporära lokaler. Det var nere vid Bergeforsens IP.

Läs även: Första dagen för barnen på nya förskolan

Thea von Walden tillsammns med sonen Leon 4 år under första dagen på den provisoriska förskolan vid Bergeforsens IP.

Nu kommer det att vidtas åtgärder för att stoppa de dyra och tidskrävande reparationerna som orsakas av vattnet. Det sker genom att man installerar speciella larm på förskolorna i kommunen.

– De fungerar på så sätt att inkommande vatten stängs av i och med det att inbrottslarmet slås på, förklarar Staffan Abramsson.

På så sätt så riskerar inte vatten att stå och spruta under flera timmar eller dygn innan skadan upptäcks. Konceptet har Staffan Abramsson tagit med sig från Sundsvalls kommun där han tidigare arbetade. Kostnaderna för installationen av larmen beräknas till någonstans mellan 60 och 70 000 kronor per förskola.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning

Annons