Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenskada på skola i Timrå – centralköket går inte att använda

Centralköket på Arenaskolan lagar mat till skola, förskola och äldreboenden. Nu stoppar en vattenskada all matlagning och stora renoveringsarbeten har startat.

Annons

Vattenskadan i centralköket på Arenaskolan har varit känd under en längre tid men man har gjort bedömningen att fortsätta med matlagningen fram till dess att skolan slutar.

– Det var ungefär ett halvår sedan vi upptäckte att golvet var dåligt men eftersom köket lagar mat till flera skolor så avvaktade vi med att starta åtgärderna till sommaren, säger Staffan Abramsson, avdelningschef fastighet och anläggning vid kultur- och teknikförvaltningen.

Läs också: Vattenskadan kostar över tre miljoner

Patrick Söderkvist, storkökstekniker, arbetar med att montera ner utrustningen i centralköket på Arenaskolan i Timrå.

I centralköket lagas mat till skolor, förskolor och äldreboenden. Eftersom det är sommarlov så behöver man inte laga mat till skolorna och matlagningen till förskolor och äldreboenden har flyttat.

– Mat till förskolorna lagar vi i köket på Timrå gymnasium och maten till äldreboenden lagar vi i köket på Hagalids äldreboende, säger Anita Olofsson, kostchef i Timrå Kommun.

Läs även: Vattenskada på vattenkraftverket

Grytorna är det mest jobb med att montera ner.

Under måndagen började tekniker att montera ner maskinerna i centralköket och när det är klart ska mattan rivas ut. Sedan ska de områden i den cirka 225 kvadratmeter stora lokalen som är vattenskadade torkas upp. Hur pass omfattande vattenskadorna är vet man och därför går inte säga något om hur lång tid upptorkningen kommer att ta.

– Det är svårt att säga något om det i nuläget, säger Staffan Abramsson.

Nedmonteringen av maskinerna beräknas ta en till två dagar och efter det att avfuktningsarbetena är klara så ska det läggas in ny golvbeklädnad. Den här gången blir det inte våtrumsmatta istället blir det en annan åtgärd.

– Vi kommer att lägga in golvmassa i stället, förklarar Staffan Abramsson.

Patrick Söderkvist räknar med att arbetet med att montera ned all utrustning i centralköket kommer att ta en till två dagar.

När centralköket blir klart att laga mat i igen är inte spikat men det finns en tidsgräns man hoppas kunna hålla.

– Vi måste hinna klart med det här tills dess att fotbollscuperna startar i början på augusti, säger Staffan Abramsson.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning

Annons