Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växelvisa trafikstopp på E4 i höjd med Bye efter lastbilsolycka – polisen dirigerar trafiken

Vid 12.30 inträffade en trafikolycka på E4 i höjd med Bye i Timrå kommun. En lastbil kolliderade med en tankbil som välte farligt ämne på platsen. Trafikstörningar har uppstått flertalet kilometer från platsen och trafiken förväntas stå still, alternativt släppas på växelvis, i flera timmar.

Annons

TV: Se läsarfilmen från olycksplatsen och trafikköerna.

SOS Alarm meddelar att olyckan har skett mellan en tankbil och en trailer på E4 i södergående riktning. Enligt räddningstjänsten ska ett kemiskt utsläpp ha skett i samband med olyckan.

Uppföljning (för Plus-kunder): Kaos på E4 efter flera olyckor – därför hölls vägen avstängd i timmar: "Det är köer som heter duga"

Lastbilen och tankbilen på E4 i höjd med Bye.

Polisen kan bekräfta att farligt ämne läcker på platsen.

– Det fordon som vält läcker myrsyra. Enligt räddningstjänsten är syran frätande men verkar inte vara så farligt i detta läge. Polispatruller är på plats för att stå till hjälp för räddningstjänsten då stora trafikstörningar med långa köer finns på platsen sedan tidigare, säger Börje Öhman, kommunikatör hos polisen.

Polisen meddelar senare på sin hemsida att myrsyran inte utgör någon fara för människorna på plats.

Lastbilen och tankbilen på E4 i höjd med Bye.

För Plus-kunder (från 2 februari): Anna satt fast i bilkön på E4 i över sex timmar: "Fick nästan panikångest"

Ett vittne som sitter fast i trafiken precis bakom olyckan, berättar att olyckan inträffat på grund av vårdslöshet i trafiken.

– En av lastbilarna försökte köra om tankbilen och krokade då fast sig i den. Tankbilen välte och den började läcka. Räddningstjänst, ambulans och polis är på platsen, det är ett stort kaos här. Men ambulansen har tryck bak oss som är bakom, i trafiken, eftersom det är en brandfara vid olycksplasten, säger personen.

Polismannen Niklas Modig leder om trafiken några mil ifrån olyckan.

Trafikverket går på sin hemsida ut med att det är totalstopp i trafiken på och nära platsen. Den preliminära sluttiden för arbetet är 23.59. vid midnatt ändrades tiden till 02.00.

På samma väg, längre norrut, inträffade en annan olycka mellan två personbilar i höjd med Högsnäs där två personer drabbades och fördes till sjukhus.

Liverapport: Snörök, kyla och halka ställer till det i trafiken – följ läget här

Olyckan mellan två personbilar i höjd med Högsnäs, på samma väg som den tidigare olyckan.

Tidigare var E4 avstängd även i norrgående riktning efter att en personbil och en buss krockat.

– Vi håller på att, tillsammans med Trafikverket, kolla på alternativa vägar att vägleda trafikanterna, säger Börje Öhman.

Under eftermiddagen och kvällen har trafik letts om via väg 331.

I samband med att tankbilen bärgas och den kommer upp på hjulen upptäcks läckage av myrsyra. En annan tankbil åker ut till platsen för att pumpa över myrsyra från tankbilen som bärgas. I samband med bärgningsarbetet råder totalstopp på E4. Det är oklart hur länge bärgningsarbetet kommer att pågå uppger polisen. 

För Plus-kunder (från 18 februari): Bilister i köerna hjälper varandra efter svåra olyckan – via Facebookgrupp: "Gör det lättare att härda ut"

Kartan visar en ungefärlig position.

Lastbilen och tankbilen på E4 i höjd med Bye.

Mer läsning