Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ställa upp bostadsmoduler på nyröjt och nystädat Vivstavarv

Det var i januari som Niklas Nyberg via sitt fastighetsbolag tog det första steget till att köpa det gamla fabriksområdet ute på Vivstavarv. Nu är affären i hamn och på området har en rejäl röjning skett vilket gör området presentabelt. Dessutom finns det planer på att resa bostadsbaracker på ön.

Annons

– Nu kan vi presentera det här för intresserade, säger Niklas Nyberg, vd för fastighetsbolaget och visar hur det under en veckas tid röjts upp på området.

Nilkas Nyberg, vd och fastighetschef Anna Edman diskuterar röjningsarbetena ute på det gigantiska fabriksområdet i Vivstavarv med maskinförare Magnus Källman.

Träden faller och röjsågarna fäller buskar och sly i en rasande takt samtidigt som sopmaskinerna och gräsklipparna kör skytteltrafik ute på ön där Mesto hade sin fabrik fram tills för tio år sedan. Nu har Niklas Nyberg tagit över och planerna är många för det 26 hektar stora gamla fabriksområdet där mycket skett genom åren.

Läs även: Nicklas Nyberg köper Wifstavarv: "Det är som gjort för datacenter"

– Än så länge är det bara Romdestilleriet vi har klart med men det finns många andra som är intresserade av lokalerna här, säger han och syftar främst på det engelska dataföretaget som länge varit med i diskussionen om framtiden på Vivstavarv.

Läs också: Nu ska rom buteljeras i Vivstavarvs gamla fabriksområde

Kontorsbyggnaden längst ut på ön är det engelska dataföretaget intresserade av.

I nuläget är de enligt Niklas intresserade av att hyra eller köpa den stora hallen på drygt 8 000 kvadratmeter för att ha som serverhall. Men företaget ska även vara intresserat att hyra den gamla kontorslokalen på närmare 2 000 kvadratmeter längst ut på ön. Att England är på väg ut ur EU med Brexit har ingen som helst inverkan på den affären enligt Nyberg.

– Det påverkar inte dom alls men det är en omfattande affär så vi har förståelse för att det tar tid.

Röjningsarbetena beräknas pågå i sammanlagt en vecka.

Men det är inte bara utländska företag som har visat intresse för Vivstvarv. Det finns även lokala företag som är intresserade och möjligheterna ute på ön är enligt Nyberg många. Nu undersöker företaget möjligheterna att ställa upp bostadsmoduler på området. Modulerna ska i så fall fungera som bostäder åt hantverkarna som kommer att jobba med jätteprojektet på Östrandsfabriken.

Röjningsarbetena har skett runt hela fabriksområdet.

– Vi håller på att söka ett tillfälligt bygglov från Timrå kommun för att sätta upp 80 bostadsmoduler, säger Niklas Nyberg och förklarar att de nyligen röjda områdena ute på ön även rymmer mängder av parkeringsplatser.

Vy över det gamla fabriksområdet i Vivstavarv.

Mer läsning

Annons