Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Y:ets kafé har öppet trots kommunens tidigare beslut att flytta: "Så länge det kommer folk"

Tanken var att det inte skulle vara något café vid Y:et den här sommaren. Men en god tajming och ett stort engagemang från Ida Lindström gör att caféet nu är igång igen: "Jag har öppet så länge det kommer folk", säger hon.

Annons

I slutet av maj gav kommunen beskedet att det inte skulle bedrivas något sommarcafé vid Y:et i Timrå. Ronnie Söderlund, förvaltningschef på kultur- och teknikförvaltningen, berättade då att kommunen köpt upp friggeboden som det tidigare varit kafé i och att den skulle flyttas till en annan plats där den kunde komma till nytta.

Men när Ida Lindström kom in i bilden fick friggeboden stå kvar på samma ställe ändå. Nu driver hon Y:ets sommarcafé.

– Jag hade tänkt öppna ett sommarcafé i Ljustorp där jag kommer från. Men jag hittade ingen lokal. Jag tog kontakt med Timrå kommun och fick då frågan om jag var intresserad av att driva kaféet i den här lokalen, säger hon.

Läs mer: De driver egna verksamheter i sommar – här är Timrås unga företagare

Ida Lindström berättar att hon funderade i ett dygn innan hon tog beslutet.

– Jag tänkte att jag var tvungen att testa. Jag fick en chans och jag tog den, säger hon med ett skratt och tillägger.

– I Ljustorp hade jag tänkt mig en mer pittoresk miljö, men det är kul att testa på det här med och jag har ju fler kunder. Ibland är det så mycket folk att det skulle behövas en till personal, säger Ida Lindström.

Kaféet öppnades i Ida Lindströms regi förra veckan och innan dess var det två 15-åriga tjejer som drev kaféet som sitt första sommarjobb.

– Från början var det inte tänkt att det skulle vara något här i sommar, men eftersom det fortfarande kommer folk är det dumt att inte ha öppet, säger Ida Lindström och berättar att planen är att ha öppet augusti ut.

– Det har gått jättebra hittills, över förväntan. Det är massa människor från norr till söder och från närområdet som kommer hit och jag har öppet så länge det kommer folk.

Läs mer: Klartecken för upprustning vid Y:et – även bensinstation planeras

Mer läsning

Annons