Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timråbacken tillbaka efter den våldsamma tacklingen: "Gick bättre än vi trodde"

Västerås Jeremy Williams fick fyra matchers avstängning för tacklingen på Didrik Strömberg.
Nu är backen tillbaka i Timrå IK efter smällen.
– Det gick bättre för Didrik än vi trodde från början, säger Roger Forsberg.

Annons

Didrik Strömberg sänktes bakom det egna målet av en tackling mot huvudet i matchen mot Västerås förra tisdagen.

LÄS MER: Timråtränaren om tacklingen som sänkte Strömberg: "En jävla smäll mot huvudet"

I slutet av förra veckan meddelades domen mot Västeråsstjärnan Jeremy Williams, som blev avstängd i fyra matcher varav en omvandlades till böter.

Didrik Strömberg missade i sin tur Timrås möten med Asplöven och Leksand, men när laget åker till Umeå för att möta Björklöven på torsdagen är han med i truppen igen.

– Han har varit ganska pigg hela tiden, men som alltid vid sådana här skador har vi tagit det försiktigt, säger Roger Forsberg.

Timråtränaren säger så här om straffet som Västeråsspelaren fick:

– Som jag sade direkt efter det hände så var det en våldsam tackling med stor kraft och den tar egentligen på hela överkroppen. Jag kan bara konstatera att smällen blir kraftig och att den går att undvika, så tre matcher var inte fel. Det hade kunnat gå jätteilla.

MISSA INTE: Håll koll på ditt favoritlag i mobilen – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.