Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timråfighter tog dubbla VM-guld i kickboxning

Jennie Berggren, tävlande för Timråklubben Ironman, åkte till WTKA-VM i Italien med höga förväntningar.

På hemresan tar hon med sig två guldmedaljer.

– Det känns helt underbart, säger hon.

Den 22-åriga Berggren tog två guldmedaljer i -70-kilosklassen och gick totalt tre matcher. De första två i lättkontakt där hon finalbesegrade en italienska med 3–0. I fullkontakt var hon lottad direkt till finalen där hon knockade sin maltesiska motståndare redan i första ronden.

När hon åker hem till Sverige gör hon det som dubbel VM-guldmedaljör – men själv är hon inte förvånad.

– Jag har tränat och satsat mot det här hela vintern. Jag tänkte att jag skulle vinna, men man vet ju aldrig, säger hon när ST-sport når henne i bussen från arenan tillbaka till hotellrummet.

"Mest sett andra köra"

På meritlistan finns sedan tidigare ett VM-guld från 2009 och ett silver från förra året. Men på grund av få utövare hade hon ändå inte särskilt mycket mästerskapsrutin.

När norrländskan tog guldet 2009 gjorde hon det utan att gå en enda match. Finalen vann hon på walk over sedan italienskan Sara Locatelli lämnat återbud på uppvärmningen.

– Jag har egentligen mest sett andra köra, skrattar hon.

Diskad efter knockout

År 2009 infördes MMA i VM-schemat, och även i den grenen fanns Medelpad representerat. Simon Westberg, även han från Ironman, tävlade i -79-kilosklassen och tog sig till semifinal. Där blev han diskvalificerad efter att otillåtet ha knockat sin motståndare med en rundspark.

I kvartsfinalen imponerade den 25-årige fightern genom att besegra en sydafrikan som hade åtta raka vinster i ryggen.

– Simon bröt axeln ur led på honom med en submission. Han vägrade klappa, berättar Martin Andersson, tränare i Timråklubben som fanns med på italiensk mark.

Härnäst för Andersson och hans adepter väntar en gala i Danmark om en månads tid.

– Jennie blir ensam landslagsrepresentant men flera svenskar kommer att vara med, säger han.