Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timråjuniorens fina gest – bjöd in flyktingbarnen till hockeymatch: "Vi är som en familj"

Andreas Modin har förmodligen flest fans av alla Timrå IK-juniorer.
I fredags bjöd han in hela boendet för ensamkommande flyktingbarn som han jobbar på.
– Man är hos dem så ofta så man blir som en familj, säger han till hockeymagasinet.com.

Annons

Hockeymagasinet.com skriver om Timråjuniorens syssla vid sidan av planen.

Han lägger mycket tid och energi på barnen som han jobbar med. Han läser läxor med dem och skjutsar och hämtar på träningar. Något som han berättar att han får mycket tillbaka för.

– Man får energi av att se att andra blir glada när man finns där och hjälper dem, alla har ju olika bakgrunder och vissa har helt sjuka historier med sig innan de kommer hit. Det är klart att de vill prata om saker, då måste man finnas där och lyssna. Man får vara där och lyssna och visa intresse. Man blir som en förälder, säger han.

Timrå mötte Västerås J20 i fredags och då hade hela boendet kommit för att se honom spela.

Efteråt kom några av dem ner på isen och fick känna på klubban och ta bilder.

– Det var såklart jättekul, man är hos dem så ofta så man blir som en familj. När vi åkte på isen innan perioden skulle börja så åkte man förbi, då vinkade och hejade de. Vi visste att de skulle komma så man var lite extra taggad, man vill ju visa vad man kan.

Artikeln i sin helhet läser du här (OBS! Extern länk)

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK, Sundsvall Hockey eller GIF Sundsvall. Ladda ner Sundsvalls Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!