Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrålöftet efter debuten i Hockeyallsvenskan: "En bra födelsedag"

Timrålöftet Elias Pettersson fyllde 17 år på torsdagen.
Då fick han göra debut i Hockeyallsvenskan.
– Det var en bra födelsedag, säger Pettersson, som även följer med laget till Norrköping för att möta Vita Hästen på lördag.

Tidigt i höstas fick han chansen i A-laget för första gången, men den gången handlade det om en träningsmatch mot norskt motstånd.

Debut i Hockeyallsvenskan och ett möte med serieledaren är något annat.

– Det är något man velat göra någon gång. Det var stort för mig, säger Pettersson.

– Det var skillnad på motståndet. Förra gången jag var med mötte vi Frisk Asker och nu var det mer fart och Tingsryd gjorde det svårare för oss.

Var det en annorlunda känsla inför matchen också?

– Absolut. På dagen tänkte jag bara att "kan inte matchen bara börja". Ju närmare matchen kom ju mer nervös blev jag. Och de två, tre första bytena var inga superbyten direkt. Då var jag nervös när jag fick pucken och det var underkänt. Jag hade något pucktapp där jag stötte ned den till icing och jag missade någon pucktäckning när de gjorde mål.

Du är självkritisk?

– Ja, det ska man vara.

Elias Pettersson bildade en kedja med kompisen och lagets andra junior Jonathan Dahlén samt Johan Johnsson.

– Vi spelade bra, men fick inte in pucken. Jag och Dahlén känner varandra väl efter J20, vi vet hur den andre spelar.

Eftersom det blev A-lagsmatch så fick fördelsedagsfirandet vänta. Efter förlusten mot Tingsryd fick Elias Pettersson dessutom beskedet att han får åka med till Norrköping för lördagens match mot Vita Hästen.

– Jag får vänta till måndag med att bjuda J20-laget på fika. Det är något som vi brukar göra när någon fyller år.

Vad hoppas du på på lördag?

– Jag vill göra en bättre match och att vi vinner en match. Det har varit mycket nedåt så jag tycker att det borde vända.

Assisterande tränare Jens Öhman var nöjd med det Elias Pettersson presterade.

– Han gjorde en bra match. Vi vill att han ska våga vara kreativ och sätta sin passningar även här. Vi vet att han är en skicklig spelare med många verktyg. Samtidigt är han väldigt ung och vi måste vi ge honom tid för att komma in i det här. Ju fler matcher han kommer att spela desto bättre kommer han att bli, säger Öhman.

Pettersson igen:

– De säger att våga gå ut och ha kul och spela ditt spel så löser det sig. Det hjälper mig, för man tänker ju mycket när man kommer upp så här.

Starten på säsongen blev inte som han hade hoppats på. En knäskada i en träningsmatch gjorde att han var bprta en månad.

– Jag hade svårt att komma in i formen efter det, det var svårt med poängen och svårt med spelet. Jag blev rädd för att göra fel och vågade inte spela mitt spel och då är det lätt att ta pucken av mig för jag har inte de extra kilona heller. Men efter en helg med matcher mot Mora och Leksand tyckte jag att det vände och sedan har det bara känts bättre och bättre.