Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timråpar får rätt av ARN mot försäkringsbolag

Paret anlitade ett försäkringsbolag vid köpet av huset.
Men när vattenskadan var ett faktum satte sig bolaget på tvären.

Annons

Paret köpte hus i Timrå kommun men innan köpet så anlitade duon ett försäkringsbolag. En besiktningsman gick igenom huset men när paret flyttat in så upptäckte de att det läckte vatten ner till källaren.

När försäkringsbolaget kontaktades om läckorna så menade bolaget att man informerat om att badrummet renoverades 2007 men då byttes inte golvbrunnen ut.

Det innebar att renoveringen inte utförts på ett fackmässigt sätt och det hade köparna informerats om. Likaså hade de blivit informerade om skadorna i källartaket. För att klarlägga vad som orsakat de skadorna skulle det behövas en fördjupad undersökning och den gjordes inte.

Men läckaget uppstod vid en rörgenomföring för fjärrvärme i badrumsgolvet. För att åtgärda det läckaget och fuktskadorna måste hela badrummet bytas ut eftersom det är kaklat och har golvklinker.

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) har utrett ärendet. De slår fast att försäkringsbolaget mycket riktigt tagit upp att problem skulle kunna uppstå eftersom tätskitet till golvbrunnen inte kunnat anslutas på rätt sätt. Däremot redovisas ingen risk när det gäller rörgenomförningen för fjärrvärme.

Det gör att ARN rekommenderar försäkringsbolaget att reglera skadan i badrummet. När det gäller fuktskadan i källaren avslås däremot Timråparets begäran om ersättning.