Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrås kommunalråd kritisk mot Ocean Gala och Migrationsverket: "Så här får det inte gå till"

 
Ocean Gala
Visa alla artiklar

Kommunalrådet Ewa Lindstrand (S) i Timrå var övertygad om att Ocean Gala skulle lägga till i hamnen i Vivstavarv när hon fick beskedet att fartyget var på väg norrut i måndags.

Läs mer: Felaktiga uppgifter på kommunens sajt

– Jag blev väckt vid femtiden på morgonen av en person som berättade att fartyget var på väg norrut. Min första tanke var att det skulle lägga till här, säger hon.

Migrationsverket och ägaren till Ocean Gala har tidigare även haft kontakt med Timrå kommun.

– Vårt besked till båtens ägare är att vi inte vill ha hit fartyget. Vi har också fått ett besked från Migrationsverket att de inte kommer placera asylsökande här i Timrå. Det måste man lita på, säger Lindstrand.

Hon är kritisk till hur Migrationsverket agerar.

– De verkar inte alls ha någon samordning. De ena säger så, det andre säger något helt annat.

– Jag blir också väldigt upprörd när man får reda på att fartyget redan är inhyrt för hundratusentals kronor om dygnet. Det handlar ju om våra skattpengar, säger Lindstrand som har stor förståelse för den situation som grannkommunen har hamnat i.

Läs mer: Oppositionen kritisk mot kommunens agerande

– Nu känns det som att Migrationsverket spelar ut oss småkommuner mot varandra. Det är en besvärlig situation som min kollega Fred Nilsson har hamnat i.

Enligt uppgift till Allehanda.se har båtens ägare fått information om att hamnen i Timrå som ägs av Nicklas Nyberg och hans Nybergs Fastigheter & Förvaltning är godkänd enligt ISPS-koden.

Det stämmer att den nya ägare har sökt certifiering, men i dagsläget har den inte blivit godkänd, enligt Transportstyrelsen.