Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrås kranvatten näst bäst – i hela landet

Timrå har näst bäst kranvatten – i landet. Tillsammans med Västerås.
Det avgjorde en expertjury i Kranvattentävlingen 2015.
– Det är naturligtvis jätteroligt, säger Tomas Larsson på Mittsverige vatten.

Branschorganisationen Svenskt vatten ligger bakom Kranvattentävlingen 2015. För en dryg månad sedan gick Timrå kommuns – eller närmare bestämt Vivsta vattentäkts – vatten till riksfinal.

Motiveringen var: "Mjukt och tilltalande vatten med gastronomiska kvaliteter".

Och på onsdagseftermiddagen stod det klart. Timrå har näst bäst vatten i hela Sverige. Kommunen kom tvåa i tävlingen, tillsammans med Västerås.

– Det är naturligtvis jätteroligt. Dels att få uppskattning för det arbete vi gör, och dels för att få bekräftelse att vi har bra vatten, säger Tomas Larsson, affärsområdeschef för vatten och avlopp på Mittsverige vatten.

Han fortsätter:

– Vi tycker så klart att vi har bra vatten men nu tycker även en expertjury samma sak.

Expertjuryn bestod enligt Magnus Wiklund, informationsansvarig på Mittsverige vatten, av personer som jobbar med smak. Vinkännare och folk inom restaurangbranschen, till exempel.

– Det här är ett väldigt roligt sätt att uppmärksamma dricksvatten, som är vårt viktigaste livsmedel, säger Magnus Wiklund.

Vivsta vattentäkt förser Timrå, Alnö och norra Sundsvall med vatten.

Bland totalt 18 finalister kammade Bromölla hem förstapriset. Tävlingen avgjordes senast 2010, och då vann Falun.