Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrås matchvinnare efter segern: "Det här var härligt"

Det började dåligt igen för Timrå IK.
Men den här gången slutade det roligare efter två poäng mot Leksand.
– Det här var härligt, säger matchvinnaren Johan Johnsson.

Annons

Med det platta fallet mot Asplöven nära i tiden gick Timrå ut med uppdraget att upprätta hedern mot Leksand.

Och även om det var Leksand som började bäst, de vann nämligen skotten med 10–2 i den första perioden, var det en del av planen.

– Vi hade pratat om att vi skulle vara noggranna och inte gå bort oss så högt upp i banan. Och då blir det kanske automatiskt att de får ett övertag, men vi går inte bort oss som mot Asplöven och de får inte de där klara målchanserna, säger Johan Johnsson och fortsätter:

– Det var en del av gameplanen.

LÄS MER: Så var Timrå–Leksand – period för period.

Efter en mållös förstaperiod skulle fyra mål falla i den andra. Två för vardera lagen, och det fanns bud på fler.

Niklas Tikkinen gav Timrå ledningen i powerplay med ett backhandskott. Martin Karlsson och Tommi Paakkonlanvaara såg kort senare till att Leksand både kunde kvittera och ta ledningen.

Victor Ejdsell lät sig sedan i slutet av perioden inspireras av Tikkinen och skickade även han in en backhand för 2–2.

– Leksand är inget dålig lag. Och i andra så är Johan Mattsson fantastiskt bra och vårt boxplay är jättebra när Leksand har ett par powerplay, säger Timrås assisterande tränare Henrik Stridh.

Om Leksand hade den första perioden så var den tredje Timrås. 12–3 i skott säger sitt, och det var Timrå som låg på hårdast för ett segermål.

Med drygt två minuter kvar fick de också chansen i powerplay, men lyckades inte hitta rätt.

I stället kunde Johan Johnsson avgöra en och en halv minut in i förlängningen.

– Jag uppfattade att det kunde bli en två mot etta när Mattias Nilsson bröt i egen zon. Sedan slängde han ut den och Sam tar ned pucken skickligt innan han lirade över till mig och jag sköt direkt. Den gick in vid bortre stolpen, säger Johnsson om sitt mål som var det andra i Timråtröjan.

Även om det inte blev tre poäng så var två poäng skönt för Timrå.

– Det var skönt att studsa tillbaka. Vi ville visa att det som hände i torsdags inte var synonymt med det här laget. Det enda jag ville se i dag var hårt jobb i 60 minuter, säger Stridh.

MISSA INTE: Håll koll på ditt favoritlag i mobilen – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK, GIF Sundsvall eller Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.