Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrås mörka Luciafirande

Bruten hemmasvit, missad chans att ta sig upp över slutspelsstrecket och ny förlust mot Färjestad efter 0–3.
Timrå IK:s Luciafirande bjöd på få ljus i decembermörkret.
Nu väntar i stället ett välbehövligt matchuppehåll för landslagsspel och jul för en sliten trupp.
– Det var förbannat sega skallar i dag, säger Timrås tränare Challe Berglund.

Det delades ut julklappar till höger och vänster i Timrå IK:s omklädningsrum efter slutsignalen mot Färjestad.

Tyvärr var det redan på isen lite för givmilt från Timrå-håll i sista match innan ett tolv dagar långt uppehåll för landslagsspel och jul nu tar vid.

Chansen fanns annars att förlänga hemmasviten på sex raka segrar, inklusive i sudden, till sju. Och även att åtminstone för en dag ta över Modos plats ovanför slutspelsstrecket.

Men då hade Timrå behövt få utdelning på något av de lägen som man skapade i första perioden. Men i stället ven skotten över eller utanför Färjestadsmålet där Reinhard Divis ersatte ljumskskadade landslagsmålvakten Jonas Gustavsson.

Och medan Färjestad spelade alltmer disciplinerat bjöd Timrå desto mer.

Oscar Sundh låg bakom Jörgen Jönssons viktiga 1–0 i slutet på första perioden med ett felpass, ett mål där en olycklig Tomas Skogs var sist på pucken.

Och på FBK:s 2–0 i inledningen av andra perioden hängde inte Fredrik Hynning med när Jonas Holös rundade Timrå-målet samtidigt som Johan Backlund fastnade i en medspelare, stoppade första skottet med en utsträckt klubba, men var chanslös på returen.

Den förväntade anstormningen stannade på tio avslut på de sista 40 minuterna varav ynka tre i sista.

– Nja, jag kände mig pigg, men det såg segt ut hela matchen. Men vi ska hur som helst prestera bättre. Det här var ett riktigt bottennapp, säger Backlund.

Som mycket väl kan bli Timrås tredje bidrag i Tre Kronor under uppehållet.

I dag får FBK-målvakten Gustavsson veta om hans ljumskar håller för spel med landslaget.

– Men jag har inte hört något än. Får se om telefonen ringer, men gör den det så tackar jag ja, säger Backlund.

För Timrå IK väntar nu två träningspass om dagen fram till och med fredag och matchuppehållet ger småskadade spelare en efterlängtad chans att bli friska innan Timrå startar om borta mot Skellefteå den 26:e.

– Det kommer fortsätta vara tufft och vi måste ta poäng hela tiden. Sen måste vi få bort bottennappen och ta fler poäng borta, säger Johan Backlund.