Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrås sportchef om förtroendet för tränarna och nya målsättningen

Timrå IK gick in i säsongen med målsättningen att sluta topp fem i Hockeyallsvenskan.
Nu är målet ett helt annat.
– Det handlar om att vi undviker kvalserien, säger sportchefen Kent Norberg.

Annons

Efter en fjolårssäsong där laget långa stunder låg på en kvalserieplats slutade det med att Timrå var tre poäng ifrån en play off där allt avgjordes i sista omgången.

Med det i ryggen gick Timrå in i årets säsong med uttalat mål att sluta topp fem i Hockeyallsvenskan.

41 matcher in i säsongen ligger laget nio poäng ifrån play off och har bara sex poäng ned till Asplöven under strecket, med två matcher mer spelade.

Och nu är målet ett helt annat för klubben.

– Det handlar om att vi håller oss ovanför kvalserien. Men vi får summera när det är klart. Vad har blivit bättre? Vad har blivit sämre? Varför står vi still och stampar? Och där är jag i allra högsta grad delaktig, att vi inte är vid målsättningen nu, säger sportchefen Kent Norberg.

Krönika: Glöm naiva förhoppningar och drömmar – rädda er själva, rädda Timrå IK

Han och övriga ledningen valde att göra en förändring i ledarstaben tidigare under säsongen när Henrik Stridh kompletterade ledarsidan i A-laget.

– Vi gjorde det för att avlasta. Henrik är med på flera ställen, han har tagit en del av mig och en del av tränarna, säger Norberg.

Några ytterligare förändringar på tränarsidan är däremot inte aktuellt.

– Vi har fortsatt fullt förtroende för dem, säger Norberg.

Timråtränaren Roger Forsberg var själv oerhört besviken efter förlusten mot Asplöven senast.

– Vi tycker att vi pissar på oss själva, vi pissar på supportrarna och de som jobbar i klubben. Det finns ingen förlåtelse, säger han dagen efter matchen.

Efter hemmaförlusten mot Asplöven hade ledare och spelare långa samtal – och det blir på nytt förändringar i laget inför matchen mot Leksand.

– Än är det inte hundra hur det ser ut, men vi kommer stuva om. Vi är så rejält missnöjda att vi gör ändringar, säger Timråtränaren som inte vill prata långsiktiga mål i dagsläget.

– Helt ärligt, just nu ser jag bara matchen mot Leksand, säger han.

Hur ser du på de många ändringar ni gjort i laget på senare tid?

– Först har vi fått göra omstuvningar på grund av skador. Sedan kommer nya spelare in och det är bra, men det blir alltid lite förändringar. Det är inte optimalt, men samtidigt är det en sak man ska kunna hantera på den här nivån. Det blir förändringar, skador, frånvaro och nya spelare kommer in och ut. Det är ingen ursäkt till att spela dåligt.

Timrå IK är i ett utsatt läge i tabellen – men Roger Forsberg känner igen situationen.

– För bara ett par omgångar sedan i fjol låg vi sist, och ändå spelade vi om play off i sista matchen. Vi har varit i det läget tidigare och rest oss, och det tänker vi göra igen.

MISSA INTE: Håll koll på ditt favoritlag i mobilen – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK, GIF Sundsvall eller Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.