Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrås supertalang jagas av flera SHL-klubbar: "Han skulle kunna välja vad han vill"

Supertalangen Elias Pettersson debuterade i Hockeyallsvenskan i vintras och gjorde succé direkt.
Det har skapat ett stort intresse från andra klubbar för Timrå IK-spelaren.
– Han skulle kunna välja i stort sett vad han vill från norr till söder i Sverige. Att det finns intresse från SHL är självklart, säger agenten Johan Altberg.

Annons

Vi har tidigare berättat om att Elias Pettersson har kontrakt med Timrå IK även nästa säsong, men Petterssons utveckling och debuten i Hockeyallsvenskan har gjort att många klubbar fått upp ögonen för talangen.

LÄS MER: Timrå IK:s smarta drag – skrev ovanligt avtal med supertalangen Elias Pettersson

– Det var en jättebra säsong. Han kom upp och dominerade i början med A-laget, sedan slog det tillbaka lite. Det blev mycket skriverier och så och det kan påverka alla, säger Johan Altberg och fortsätter:

– Det har alltid funnit intresse från större klubbar och det är klart att det späs på när han gör det bra. Det är inget att hymla om att det finns alternativ för Elias.

Så här säger agenten om att Pettersson har ett kontrakt med Timrå IK:

– Det går alltid att komma överens om man skulle vilja det, säger Altberg, men betonar att Elias ska tänka på vad som är bäst för sin utveckling när han funderar på framtiden och att han inte behöver ha brottom.

I Modo finns storebror Emil Pettersson redan och under vintern har det rapporterats om att Örnsköldsvikslaget kan vara en aktuell klubb även för Elias.

– Det är klart att de också är intresserade. Men det är upp till Elias vad han vill göra och vad som är bäst för honom. Det är inte bara att skicka in en spelare i SHL, man måste ha en plan för unga spelare, säger Altberg och tillägger:

– Vi ska sätta oss ned efter VM, om han kommer vara med där, med Elias och hans mamma och pappa och då ska vi titta på vad som är bäst för honom.

Elias Pettersson är just nu en av landets hetaste spelare födda 1998 och Timråspelarens säsong behöver inte vara slut ännu. I april avgörs U18-VM i USA och när den slutgiltiga truppen tas ut inom kort är det stor chans att Petterssons namn finns med.

– Det skulle betyda jättemycket. Det är inte många som får vara med på det och jag vill ta chansen om jag får den, säger Elias Pettersson.

Förra säsongen var Timrå IK:s Jonathan Dahlén med på samma mästerskap.

– Han har sagt att var det roligaste han varit med på och jag kan tänka mig att det kan bli minst lika roligt. Det spelas i Nordamerika också, säger Elias Petterson.

LÄS MER: Så blev Elias Pettersson Timrås nya superlöfte – pendlade 22 mil till träningarna

Tack vare att Timrå IK:s U16-lag tog sig vidare i SM-slutspelet har isen i Timrå Isstadion varit kvar och Pettersson har kunnat fortsätta träna på egen hand för att förbereda sig om han blir uttagen.

Den 17-årige centern har inte funderat så mycket på nästa säsong än, även om han hört att det finns intresse från andra håll än Timrå

– Det är alltid kul att de har ögonen på mig och det jag gör isen, säger han och fortsätter:

– Men det pekar mot Timrå även nästa säsong. Jag surrar med agenten och jag tror att det kan vara bäst att stanna en säsong till i alla fall.

Vad säger du om säsongen som varit?

– Det startade inte bra med en skada. Sedan hade jag det lite trögt när jag skulle komma tillbaka till mitt rätta jag igen. När jag fick chansen i A-laget fick jag upp självförtroendet igen och jag har fått mycket förtroende från tränarna och fått bra hjälp från både dem och mina föräldrar. Jag pratar med pappa eller mamma efter varje match.

Efter en succéstart i Hockeyallsvenskan hamnade Elias Pettersson i en svacka och flyttades ned till J20-laget igen under en period.

– Ja, visst kändes det som att de tappade förtroendet för mig, men de förklarade att det var viktigt för J20 att hålla sig kvar också och det var bara att gilla läget. Det gick lite tungt där ett tag, och då var det andra som presterade.

– Men det gick bra i slutspelsserien sedan och det känns bra att jag avslutade bra. Nu kan jag ha det i bakhuvudet inför nästa säsong.

Vilket är bästa minnet från säsongen?

– AIK-matchen hemma och även debuten förstås, men mot AIK funkade allt och det gick min väg. Det är en kväll jag sent kommer glömma och det var då jag gjorde mitt första mål i A-laget.

Vad har du utvecklat mest under säsongen?

– Det känns som att jag har mognat i mitt spel och tar bättre ansvar som center. Det tekniska tränar jag på hela tiden och sedan har jag lärt mig att om man inte är på tå hela tiden i A-laget så smäller det bakåt direkt.

Vad vill du utveckla nästa säsong för att ta ytterligare ett steg?

– Jag vill våga göra ännu bättre ifrån mig. Jag tänker inte att jag ska göra si eller så många poäng, men jag vill komma så långt som möjligt med laget och spela så bra jag kan. Då kommer poängen och allt annat.

LÄS MER: Timråtalangen hyllas av NHL-scouten: "Han är unik"