Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timråsjuniorerna i SM-final efter straffdramatik

Nils Höglander lyckades med det ingen annan gjorde i straffläggningen.
Han hittade nätet.
– Jag sa åt honom att nu skjuter du, men i stället drog han målvakten 16 gånger och sedan sa han: "Den där straffen har jag tränat på", säger coachen Markus Sjöberg.
Timrå IK är klara för SM-final i U16 SM.

Annons

Coachen Markus Sjöbergs manskap svarade för en heroisk insats i Stora Hallen i Nyköping.

Trots att man gick kort om folk på grund av sjukdomar samt att nyckelspelaren Jacob Olofsson tvingades uppsöka sjukhus lyckades man vända underläge med 0–3 i semifinalen mot Västra Frölunda till 3–3 vid fulltid för att sedan avgöra på straffar.

LÄS MER: Timrå IK-talanger klara för SM-semifinal efter bragdartad vändning: "Det var otroligt"

Hjältarna var naturligtvis många.

Nils Höglander som satte den avgörande straffen, målvakten Jakob Hellsten som höll målet rent i straffläggningen och Filip Hållander som hittade rätt två gånger om under ordinarie matchtid ...

Om Höglanders straff säger Markus Sjöberg:

– Jag sa åt honom att nu skjuter du, men i stället drog han målvakten 16 gånger och sedan sa han: "Den där straffen har jag tränat på".

Sjöberg skrattar och tillägger:

– Det är inte alltid som de lyssnar på vad man säger.

Men straffhjälten är förlåten och coachen belåten.

– Det här är otroligt starkt av grabbarna, men samtidigt kan jag inte säga att jag är överraskad. Vi vet att vi har ett bra gäng samtidigt gäller det ha flyt för det är väldigt jämnt.

Nu väntar HV71 i final på långfredagen, HV som i sin semifinal besegrade Brynäs med 5–4.

Klockan 12.00 släpps pucken.