Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timråspelaren som extraknäcker på kansliet

Timråspelaren Oscar Johansson känner sig hemma på kansliet. Här jobbar han när det inte är träningar och matcher.
– Jag tycker att det är jättekul och jag tror att det är uppskattat, säger han.

Annons

I våras när Oscar Johansson och klubben skulle förhandla om nytt kontrakt tog han initiativet till sitt extraknäck.

– Jag tog upp med sportchefen och även Lars Nolander att jag skulle vilja göra någonting mer än att bara vara här och träna och spela. Att jag skulle vilja jobba med något mer.

Klubben nappade på idén och sedan dess jobbar Oscar Johansson extra med att hjälpa till på kansliet och marknadssidan. Hans första uppdrag i våras blev att ringa privatpersoner med årskort för att höra om det ville förlänga det.

– Nu under hösten har jag fortsatt en del med det och sedan har det blivit en del administrativt jobb. Jag är lite allt i allo hjälper till där det behövs.

I hans kontrakt finns det inte fastslagit ett visst antal timmar som han ska jobba utan arbetstiden anpassas efter träningar och matcher och han tycker att jobbet snarare ger än tar energi.

– Man utvecklas som människa av att få göra andra saker och få något annat att tänka på. När man kommer hit får man lite annat att tänka på än hockeyn. Det blir en winwin för alla parter, Timrå får en extra deltidstjänst inbakad i mitt kontakt så att säga och jag får arbetslivserfarenhet och hela den biten.

I ett ungt lag tillhör Oscar Johansson de äldre spelarna i truppen med sina 27 år och han har börjat fundera på yrkeslivet efter hockeykarriären.

– Det är aldrig för tidigt för att börja tänka på det. Men jag förstår de yngre i laget som inte gör det. Det gjorde inte jag heller i den åldern. Nu tänker jag nog lite mer på vad som händer efter karriären, säger han.

Men nu är det Timrå IK som gäller för Oscar. Laget har hittills haft en säsong med både toppar och dalar. Den senaste tiden har de lyckats prestera bra på hemmais. Något Oscar hoppas ska locka hockeypubliken till arenan.

– Framför allt måste vi kanske klättra lite i tabellen och så behöver vi vinna våra matcher hemma. Folk som kommer hit vill ju se när vi vinner. Nu har vi börjat vinna en del hemma och jag hoppas att det kan få det att vända och att vi tar oss uppåt i tabellen.

Nu återstår bara några matcher innan jul. En jul som Oscar firar med familj och släkt i Timrå. Kanske kan det bli lite julfirande med laget också.

– Vi har haft lite julklappsutdelning tidigare år. Det är möjligt att det blir det i år också. Vi får se. Pelle Hallin har varit tomte tidigare, eftersom han är äldst får han ta på sig den rollen.