Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timråtalangen Elias Pettersson närmare VM-spel – åker på nytt landslagsuppdrag

Timrå IK:s talangfulle Elias Pettersson kommer allt närmare VM-spel.
Torgny Bendelin har kallat Pettersson till "Småkronornas" nästa femnationersturnering i Finland, den sista turneringen innan U18-VM i april.

Annons

Turneringen spelas mellan 10-14 februari i Rauma och Eurajoki, Finland. Där kommer de svenska Småkronorna att möta Finland, Ryssland, Tjeckien och USA.

Med i truppen finns alltså Timrå IK:s 17-årige löfte Elias Pettersson, som under vintern tagit chansen och fått förtroendet att spela i A-laget och Hockeyallsvenskan.

LÄS MER: Så blev Elias Pettersson Timrås nya superlöfte – pendlade 22 mil till träningarna

Elias Pettersson är inte den ende från Timrå IK:s organisation som åker till Finland. Det gör även Johan Thelin, till vardags huvudtränare i föreningens J20-lag, som finns med i ledarteamet som "trainee coach".

Målvaktstränare i Småkronorna är Anders Palm, som även han har ett förflutet i Medelpad och Timrå IK (2012/13).

Timrå IK spelar hemmamatch mot Pantern 6 februari, Elias Pettersson och det svenska juniorerna samlas sedan måndagen den 8 februari för avresa mot Finland där Sverige spelar tre matcher, den sista mot Finland 14 februari.

15 februari väntar sedan nästa match för Timrås A-lag, borta mot Oskarshamn.

Landslagsturneringen är den sista för Småkronorna innan U18-VM som avgörs i USA i april. Samma månad kommer landslaget att ha ett VM-förberedande läger.

På måndagen tog dessutom Magnus Hävelid, huvudcoach för Sveriges Team 16, ut truppen till en 4-nationersturnering i Tranås. Med i det landslaget finns Timrå IK:s Jacob Olofsson, som kommer att få möta Finland, Ryssland och Tjeckien under 12-14 februari.

LÄS MER: Ny landslagstrupp uttagen – tre spelare från Timrå IK och Sundsvall Hockey får chansen

MISSA INTE: Håll koll på ditt favoritlag i mobilen – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.

LÄS MER: Njurunda SK imponerar i hockeytvåan – så säger tränaren om lagets succé: "Vi har ingen Zlatan"