Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timråtalangen hyllas av NHL-scouten: "Han är unik"

Elias Pettersson gjorde sitt första a-lagsmål i vinsten mot AIK.
Sedan hyllades han av NHL-scouten Lucas Bergman.
– Han har egenskaper man inte kan träna sig till, säger Bergman.

För en vecka sedan fyllde han 17 år.

På torsdagen gjorde han sitt första mål och sin första assist i Timrå IK:s a-lag.

Segermatchen mot AIK blev historisk på många sätt för Elias Pettersson, som efter matchen hyllades av Nashville Predators scout Lucas Bergman.

– Han är ett, två, tre steg före i tanken. Dock är han väldigt tunn och har lite att jobba på med sin åkning, men han klarar sig här och han är unik i sitt sätt att spela. Det är jättekul att se honom. Han har egenskaper som man inte kan träna sig till, säger Bergman.

LÄS MER: Timrå besegrade AIK efter drömöppningen – nu klättrar laget i tabellen

Petterssons första mål i Timråtröjan kom drygt 15 minuter in i den första perioden när han drog till med ett dragskott från sin position i slottet. Ett mål som innebar 2–0 till Timrå.

– Det var riktigt skönt att sätta dit den. Jonathan Dahlén slänger sig fram för att få fram pucken till mig och jag ville bara få dit den högt, så jag är nöjd, säger han.

Assisten kom när han spelade fram Daniel Öhrn till 3–1-målet i den andra perioden.

– Vi spelade vägg med varandra, men det blev en dålig passning från mig som han fick ta emot med skridskon men han lyckades få in den ändå, säger Pettersson.

Det har nu blivit två poäng på tre matcher för Pettersson i a-laget.

– I första matchen var jag väldigt nervös och tog inte för mig. I andra blev det väl bättre även om vi inte fick in någon puck. Men i dag så vågar jag, det var riktigt skönt, säger han.

LÄS MER: Häng med inför derbyt mellan Sundsvall Hockey och Timrå IK

Eftersom Elias Pettersson är född sent på året är han inte tillgänglig för nästa års draft, utan kan tingas först om två år.

Och kanske hamnar han i Nashville Predators, ett lag som har rättigheterna till Elias äldre bror – förre Timråspelaren Emil.

– Vi får se om han förenas med brorsan i Nashville. Han har ett år på sig att visa sig innan draften, säger Lucas Bergman.

LÄS MER: Så var Timrå IK–AIK – period för period

SE OCKSÅ: Livesändning från fredagens träningar