Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timråtränaren efter dramatiska segern: "En stor pärs i slutet"

Timrå gjorde två mål på 13 sekunder i tredje perioden och missade en straff.
Sedan började dramatiken som ledde till tre poäng.
– Det blev som så många gånger för en stor pärs i slutet, säger tränaren Roger Forsberg.

Annons

Björklöven hade mest puck och flest skott.

Timrå IK gjorde flest mål och tog också alla poäng med sig hem från T3 Center.

Tre poäng som gör att de skapar mer andrum ned till kvalseriestrecket.

– Det här bådar gott inför framtiden, säger målvakten Johan Mattsson.

Och Mattsson var den som kanske fick slita hårdast i Timrålaget. Hemmalaget Björklöven skickade nämligen iväg 45 skott mot Mattsson. 42 av dem räddade han, varav flera kom i matchens absoluta slutskede när de låg på för en kvittering.

– Vi har en storspelande målvakt som naturligtvis hjälper oss i slutet av matchen när de trycker på. Han står verkligen upp när det hettar till, säger Forsberg.

– De trycker ju på och är duktiga framåt och vi är kanske lite för passiva. Men jag tycker att jag gör en bra match. Sedan visar grabbarna framför mig upp en jäkla kämpainsats. De blockar skott och boxar ut, det gör mitt jobb mycket enklare, säger Mattsson själv.

Snabbtyck: Nilsson: "Sanslös dramatik och tre viktiga poäng"

Sam Marklund gav Timrå ledningen dryga minuten in i matchen innan Jeremy Boyce gjorde 2–0 tidigt i den andra. Björklöven reducerade sedan sent i mittenakten.

Jonathan Dahlén och Daniel Öhrn gjorde sedan varsitt mål med 13 sekunders mellanrum innan två minuter hade passerat av tredje perioden. Dahlén hann kort senare med att missa en straff innan det var Björklöven som öste på för att komma ikapp.

Men de kom aldrig närmare än ett mål.

– Det är synd att vi inte kan punktera detta tidigare. Vi har läge för 5–3 i tom bur, men nu blev det strid in på mållinjen. I mångt och mycket en bra match från vår sida, säger Forsberg.

Läs mer: Så var dramatiken mellan Björklöven och Timrå – minut för minut

MISSA INTE: Håll koll på ditt favoritlag i mobilen – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK, GIF Sundsvall eller Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.