Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timråtränaren inför Leksandsmatchen: "Vi ska ställa till ett helvete i Dalarna"

Hockeyallsvenskan, omgång 27
Leksands IF–Timrå IK, Tegera Arena, 19.00

Läget i laget

Alexander Lindgren (hjärnskakning), Marcus Bohman (ljumske), Andreas Molinder (knä), Johan Johnsson (axel) och Simon Fernholm (ljumske) saknas fortfarande. TIK åker till Dalarna med exakt samma trupp som senast mot Asplöven. Modolånet Albin Carlson tränade med laget på söndagen och är tillgänglig igen.

LÄS MER: Succékedjans facit efter två matcher – elva poäng: "De har gått som tåget"

Tränarsnack

"Man får alltid energi av vinster. Nu har vi vunnit tre av de fyra senaste matcherna och vi vill rida vidare på det. Vi ska bygga vidare därifrån och ställa till ett helvete i Dalarna. Leksand är ett lag i medvind nu och de kommer också från två segrar, så det är en motståndare som vi ska försöka bemästra. Om vi kan spela med den intensitet som vi haft på slutet i långa stunder så ska vi se till att Leksands backar får vrida och vända på sig och då ska vi ställa till oreda", säger Timråtränaren Roger Forsberg.

LÄS MER: Så blev Elias Pettersson Timrås nya superlöfte – pendlade 22 mil till träningarna

Notera att ...

... Förre Timrå IK-tränaren Per-Erik Johnsson är ny tränare i Leksands IF och med "Perra" i båset har Leksand vunnit två raka matcher. "Jag såg senaste matchen mot Björklöven och det var egentligen ingen märkbar skillnad", säger Roger Forsberg.

... Om Timrå IK tar en ny seger under ordinarie tid så blir det första gången som laget tar tre raka trepoängare den här säsongen.

... Leksand och Timrå IK har samma antal poäng, 33, men Timrå IK har bättre målskillnad efter 26 matcher, TIK har -11 och LIF -13.

... Kedjan med Anton Wedin, Sam Marklund och Jeremy Boyce har imponerat de senaste matcherna. Anton Wedin leder nu interna poängligan med 15 poäng.

LÄS MER: Hamrin: Därför har Timrå IK och Sundsvall Hockey haft problem