Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timråtränaren om det tunga beskedet: "Han har gått igenom en hel del"

Timråspelaren Alexander Lindgren tvingas sluta med ishockeyn.
Den informationen nådde Timrå IK:s spelare och ledare på förmiddagen.
– Det blir ledsamt, säger tränaren Roger Forsberg.

Annons

På måndagsförmiddagen fick Timrå IK:s spelare och ledare informationen att Alexander Lindgren tvingas sluta med ishockeyn på grund av de hjärnskakningar han ådragit sig under karriären.

Läs mer: Timråcentern tvingas avsluta karriären på grund av hjärnskakningar

Ett jobbigt beslut att ta, och ett tungt besked för hans lagkamrater att få höra.

– Det är alltid jäkligt trist när en spelare måste gå igenom sådana saker, han har fått igenom en hel del, säger Timråtränaren Roger Forsberg.

– Det är tufft. Människan har bara en hjärna att tillgå och det är klart att man måste tänka till. Man måste må bra framöver och man kan inte chansa.

Vilken kontakt har du haft med honom under den här tiden?

– Vi har pratat sporadiskt, det är vårt medicinska team som haft mest kontakt med Alexander. Jag har naturligtvis frågat honom när jag träffat honom, men mest har jag fått information av vårt medicinska team.

Har du pratat med honom efter beskedet?

– Nej, jag ska låta det lugna sig lite och ringa honom i morgon (läs tisdag). Han har haft fullt upp i dag. Vi fick besked i förmiddags av "Nubben" och Kicki som talade om det för hela laget.

Hur reagerade spelarna?

– Vi var samlade efter träningen och det blir så klart lite prat dem emellan och de blir ledsna för hans skull. Sedan har killarna bearbetat det lite på ett sätt under en tid. De har vetat att han haft problem med hjärnskakningar och fått tuffa smällar.

Alexander Lindgren kommer eventuellt att, när han mår bättre, vara en del av staben kring laget på något vis under resten av säsongen.

– Den frågan är öppen. Vill Alexander vara en del av vårt lag och hjälpa till på ett eller annat sätt så hittar vi en lämplig uppgift. Nu får han se till att bli lite piggare först, sedan är han välkommen att vara med oss.

Om Timrå IK kommer att ersätta Alexander Lindgren under årets säsong är i skrivande stund oklart.

– Det är en fråga som man stöter och blöter lite under resans gång när man vet att det kan bli ett negativt besked. Vi har diskuterat det, men jag har inget vettigt svar. Det kanske öppnas en dörr för att behålla någon av de som sitter på korttidskontrakt, men så långt har vi inte kommit ännu, säger Roger Forsberg.