Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timråtränaren om raset: "Ett svart kapitel"

En flygande start och en skön 2–0-ledning efter en period.
Då rasade Timrå ihop som ett korthus i den hyperviktiga bortamatchen mot Mora IK.
– Det är klart att man är jättebesviken, säger TIK-tränaren, Roger Forsberg.

Mora IK tilläts göra fyra mål i mittakten vilket i praktiken avgjorde tillställningen och skickade hem Roger Forsberg och hans manskap poänglöst.

– Det blir ett svart kapitel för oss i dag, och det är den som avgör helt och hållet. Men jag har inga bra svar här och nu, jag vill se matchen på video igen. Men helt klart är att Mora kommer ut som ett mycket bättre lag. De går mycket hårdare på mål, driver på bättre och driver upp tempot. Helt plötsligt ser det ut som att vi inte hänger med. Sedan får de ju utdelning på det också. Det är för dåligt på många sätt från vår sida, suckar Forsberg.

Dessförinnan hade Forsberg fått se Johan Johnsson spräcka nollan efter drygt tio minuter. Strax därefter kanonsköt Niklas Tikkinen in tvåan i powerplay.

– Vi kunde inte ha önskat en bättre start på matchen. Det är inte alls bra att inte förvalta det bättre än vad vi gör. Men så är det med hockeyn. Det är svårt att svara på alla frågor, varför saker och ting sker.

Timrå såg visserligen till att skapa nerv, då Daniel Öhrn pangade in 4–3 med fyra minuter kvar att spela. Strax innan slutsignal släckte dock Moras Alexander Deilert hoppet, då han skickade in 5–3 i öppen bur.

– Det blir lite ställningskrig i tredje. Mora backar väl hem lite och tillåter oss att spela lite mer med puck igen. Vi gör ett försök, även om jag kanske hade önskat ännu mer desperation från vår sida.

Forsberg menar dock att raset inte handlar om en inställningsfråga.

– Jag tror inte att det handlar om att vi inte vill spela eller matcha Mora. Det blir ett mentalt kaos hos killarna. Puckarna ramlar in i jämn takt. Vi försöker ta time out och utnyttja power breaket, men bollen var i rullning och vi fick inte stopp på den.

Inför matchen låg Timrå och Mora på samma poäng, men i och med förlusten så halkade nu TIK efter i kampen om en topp 8-placering.

– Serien avgörs inte i dag, men det var tunga poäng att tappa för vår del. Det är tretton matcher kvar så chansen är fortfarande absolut möjlig, men då måste vi spela bättre än i dag.